Tietoa tuotteista

Vehnäolut

Vehnäolut on kesäisen hedelmäinen oluttyyli. Oluet vaihtelevat vaaleista, kirkkaista oluista tumman sameisiin. Aromissa voi havaita vaniljaa, sitrusmaisuutta, banaania ja mausteisuutta.

Hae vehnäoluita

Erilaisia vehnäoluita

Tyyppiselostuksen lopussa on maininta alkoholi- ja katkeropitoisuudesta (EBU) sekä väristä. Tyypit on lueteltu miedosta voimakkaaseen.


Vehnäolut

Vehnäolut on usein alkuperäisiä vehnäoluttyyppejä helpommin lähestyttävä olutalatyyppi. Se voi olla myös maustettu, ja se voi olla joko suodattamaton tai suodatettu. Tätä yleisvehnäoluttyyppiä tehdään useissa maissa.
4,0–6,8 % • 8–20 EBU • vaaleankeltainen–kullankeltainen


Witbier

Witbier eli bière blanche eli valko-olut on Belgiasta kotoisin oleva, vaalea, samea vehnäoluttyyli. Witbierissä on hyvin raikas ja sitruksinen maku. Aromia täydentää usein mausteisuus, joka tulee esim. korianterista tai curaçao-appelsiininkuoresta. Witbierissä käytetään mallastamatonta vehnää, mikä antaa oluelle lisää kepeyttä.
4,5–5,5 % • 8–15 EBU • vaaleankeltainen–keltainen


Kristallweizen

Kristallweizen on saksalaisen vehnäoluen suodatettu (Kristall = kristallinkirkas) alatyyppi. Aromiltaan se on perinteistä saksalaista vehnäolutta kepeämpi ja siksi helpommin lähestyttävä. Kristallweizen on belgialaista witbieriä aromikkaampi olut, ja siinä käytetään mallastettua vehnää mallastamattoman sijaan. Kristallweizenin maussa on makeaa hedelmäisyyttä ja raikasta kirpeyttä. Tuoksussa on omenaa, luumua, banaania, sitrusta, vaniljaa tai jopa purukumia. Tuoksussa voi myös olla mausteisuutta (mm. neilikkaa, pippuria) tai jopa nahkaisuutta ja lääkemäisyyttä.
4,5–5,5 % • 8–15 EBU • vaaleankeltainen–meripihkanruskea


Hefeweizen

Hefeweizen on raikas, perinteinen saksalainen samea vehnäoluttyyppi, jossa hiiva (Hefe) on mukana. Se on belgialaista witbieriä aromikkaampi olut, ja siinä käytetään mallastettua vehnää mallastamattoman sijaan. Hefeweizenin maussa on makeaa hedelmäisyyttä ja raikasta kirpeyttä. Tuoksussa on omenaa, luumua, banaania, sitrusta, vaniljaa tai jopa purukumia. Tuoksussa voi myös olla mausteisuutta (mm. neilikkaa, pippuria) tai jopa nahkaisuutta ja lääkemäisyyttä.
4,5–5,5 % • 8–15 EBU • vaaleankeltainen–meripihkanruskea


Dunkelweizen

Dunkelweizen on perinteisen saksalaisen vehnäoluen tumma (dunkel) versio. Olut saa värinsä tummaksi paahdetuista münchner- ja wienermaltaista. Perustuoksultaan dunkelit ovat muiden weizeneiden tyylisiä, joskin tuoksu on hennompi. Tuoksua täydentää tummien maltaiden runsas karamellisuus ja jopa suklaiset aromit.
4,5–5,5 % • 8–15 EBU • meripihka–ruskea


Weizenbock

Weizenbock on erittäin runsasalkoholinen vehnäoluttyyppi. Se vastaa tyyliltään muita saksalaisia vehnäoluita, mutta alkoholin vahvuus ja makeus tuo oman lisänsä. Weizenbockissa on myös maltaiden tuomaa leipäisyyttä ja tummaa karamellisuutta.
6,5–8,0 % • 10–20 EBU • kuparinruskea–ruskea