Tietoa tuotteista

Juomien energiapitoisuus

Alkoholijuomien energiasisältö muodostuu juoman alkoholi- ja sokeripitoisuudesta.

Oluen energiasisältö muodostuu alkoholista ja muusta hiilihydraattisisällöstä.

Oluissa, kevytsiidereissä ja kuivissa valkoviineissä on yleisesti ottaen vähemmän energiaa kuin muissa alkoholijuomissa.

Yksi gramma alkoholia tuottaa palaessaan 7 kcal (=30 kJ). Hiilihydraateista saadaan 4 kcal (=17 kJ).

Mitä enemmän alkoholia ja sokeria juomassa on, sitä enemmän kaloreita siitä saadaan.

Tuotteen sokeripitoisuus on Alkon viestimissä merkitty tuotteen tietoihin g/l -merkinnällä, jos tuotteessa on sokeria.

Energiamäärä on merkitty verkkosivujen kaikkiin tuotteisiin.

Alkoholijuomien energiasisältö

Juomaryhmä kcal/100ml kJ/100ml
Punaviinit 70–100 300–400
Valko- ja roseeviinit 50–170 200–700
Kuohuviinit 70–100 300–400
Juomasekoitukset 150–230 600–950
Vermutit 100–180 400–750
Portviinit 160–170 650–700
Madeirat 150–160 600–650
Sherryt 100–290 400–1200
Muut väkevät viinit 130–200 550–850
Viinat 170–340 700–1400
Konjakit, brandyt,
armanjakit
200–240 850–1000
Viskit 230–340 950–1400
Rommit 200–310 850–1300
Liköörit 150–380 600–600
Katkerot 120–310 500–1300
Oluet 30–150 100–600
Siiderit 40–90 150–350
Long drinkit 50–150 200–510