Tietoa tuotteista

Avaa kuohuviini varoen

Kuohuviinipullon avaamisessa ei yleensä ole ongelmia, jos muistaa muutaman perusasian.

Viinin sisältämä hiilidioksidi aiheuttaa pulloon painetta, joten viiniä pitää käsitellä varovasti.

Turhaa hölskyttelyä on vältettävä, ja viinipullo tulee aina viilentää kunnolla.

1. Laita kuohuviinipullo ennen avamista jäähtymään ajoissa. Jääkaapissa oikean tarjoilulämpötilan saavuttaminen vie 2–3 tuntia. Viinin voi jäähdyttää myös viinijäähdyttimessä, joka täytetään puoliksi jäillä ja puoliksi vedellä. Näin juoma jäähtyy sopivaksi noin 20 minuutissa.
2. Poista pullon suuosaa suojaava foliopaperi ja irrota korkin päällä oleva rautalanka.
3. Ota pullon pohjasta tukeva ote oikealla kädellä. Korkki nojautuu vasemman käden kämmenpohjaan. Pullo on vinossa asennossa, kaulaosa on hiukan ylöspäin ja osoittaa avaajasta poispäin. Pyöritä oikealla kädellä pullon pohjaa, ja jarruta vasemmalla kädellä pullon suulta lähtevää korkkia.
4. Varaa puhdas pyyhe ranteelle siltä varalta, että viini kaikista varotoimista huolimatta pursuaa ulos. Pidä lisäksi lasit lähettyvillä, jotta saat viinin heti kaadetuksi.

Muista paine

Kuohuviinipullossa on painetta jopa 6 ilmakehää – autonrenkaassa noin 2.

Kuljeta suojattuna

Laita pullo kuljetuksen ajaksi omaan muovikassiin.

Älä jätä pulloa lämpimään. Autossa voi olla kesällä jopa 70 lämpöastetta, ja paine voi lämmössä räjäyttää pullon.

Säilytä pimeässä ja viileässä

Alä säilytä kuohuviiniä esim. kirjahyllyssä tai viinitelineessä, koska pullo altistuu lämmölle ja auringonvalolle.

Kun kuljetat kuohuviinin omassa kassissaan ja säilytät sitä suljetussa paikassa, vältät suurimmat vahingot, jos pullo kaikesta huolimatta särkyy.

Avaa viilennettynä

Älä avaa pulloa heti kuljetuksen jälkeen, äläkä koskaan lämpimänä, sillä korkki ja viini lentävät paineella ulos.

Avattaessa suuntaa pullon suu turvallisesti poispäin ihmisistä. Jos pullo on suljettu muovikorkilla, se irtoaa erittäin helposti, jolloin korkin tuloa on todella syytä jarruttaa.

Jäähdytä hyvin

Kuohuviinin tarjoilulämpötila on 5–8 astetta. Nopeimmin pullo jäähtyy vesijääseoksessa (n. 20 min.), jääkaapissa 2–3 tunnissa.

Kuohuviiniä kaadetaan lasiin noin 1 dl. Kaada kaikkiin laseihin ensin vähän viiniä ja loppumäärä vasta sitten, kun kaatokuohu on laskenut.

Kuohuviinipullosta (0,75 l) saat 6–8 lasillista.