Tietoa tuotteista

Lisäaineet

Lisäaineella tarkoitetaan tuotteen valmistuksessa käytettävää teknologisesti vaikuttavaa ainetta, jolla pyritään parantamaan tuotteen säilyvyyttä tai vaikuttamaan sen makuun, tuoksuun, väriin, rakenteeseen tai muuhun vastaavaan ominaisuuteen.

Lisätietoa alkoholijuomien lisäaineista saa Alkon julkaisemasta esitteestä Alkoholijuomien lisä- ja vierasaineet. Esitteen voit noutaa maksutta Alkon myymälästä tai tilata asiakasneuvonnasta.

Kaikissa viineissä, ja joissain muissakin alkoholijuomissa, on rikkidioksidia.

Rikkidioksidi

Rikkidioksidia käytetään estämään viinin hapettumista sekä villihiivojen ja maitohappobakteereiden kasvua. Sen käyttö parantaa värin säilymistä ja estää epämiellyttävän aromin syntymistä.

Alkoholijuoman rikkiyhdisteistä puhuttaessa tarkoitetaan yleensä rikkidioksidia, vaikka käytännössä alkoholijuomaan lisätään sulfiittia.

Kaikissa viineissä, ja joissain muissakin alkoholijuomissa, on rikkidioksidia. Väkevät tislatut juomat eivät sisällä rikkiä. Astmaatikot ja allergista nuhaa potevat reagoivat rikkiyhdisteille.

Jos tuote sisältää rikkidioksidia yli 10 milligrammaa litrassa, tulee lain mukaan pakkauksessa olla merkintä ”sisältää rikkidioksidia” tai ”sisältää sulfiitteja.”

Lue lisää rikkidioksidin aiheuttamista yliherkkyysoireista.