Tietoa tuotteista

Tarjoilulämpötilat

Juomat ovat parhaimmillaan tarjoiltuina oikean lämpöisinä.

Viinin tulisi saavuttaa tasaisen rauhallisesti tarjoilulämpötilansa.

Pakastinta ei suositella valkoviinin viilentämiseen eikä punaviiniä pitäisi lämmittää kuumassa vedessä.

Viinit tarjotaan mieluummin hieman viileinä kuin lämpiminä, sillä lämpötila kohoaa nopeasti lasissa.

On kuitenkin hyvä muistaa, että viini menettää makuominaisuuksiaan, jos se tarjoillaan liian kylmänä.

Tarjoilulämpötilat

Punaviinit

   
yleensä hieman
viilennettyinä
16–18 °C
tuoreet ja kevyet   14–16 °C
     

Rosee- ja
valkoviinit

   
kuivat/
kuivahkot
viilennettyinä 10–12 °C
makeat/
makeahkot
hyvin
viilennettyinä
8–10 °C
     

Kuohuviinit

   
yleensä jäähdytettyinä 6–8 °C
     

Väkevät viinit

   
yleensä hieman
viilennettyinä
14–16 °C
aperitiivina viilennettyinä 10–12 °C
     

Liköörit

   
yleensä viilennettyinä  
     

Avec-juomat

   
yleensä huoneen-
lämpöisinä
 
     

Snapsit

   
yleensä jäähdyttettyinä  
     

Oluet

   

Trappisti- ja
luostarioluet

hieman
viilennettyinä
14–16 °C
Alet,
tummat lagerit,
jouluoluet, bockit,
portterit ja stoutit
viilennettyinä 10–14 °C
Vaaleat lagerit,
kevytoluet,
vehnäoluet,
maustetut
oluet ja
hedelmäoluet
hyvin
viilennettyinä
8–10 °C
     

Alkoholittomat

hyvin
viilennettyinä
8–10 °C