Faktaa juomista

Brandyt, armanjakit ja calvadosit

Tarjoilu

Brandyt, armanjakit ja calvadosit tarjoillaan sellaisenaan, digestiivinä aterian jälkeen tai drinkkisekoituksissa.

Brandy

Brandy on yleisnimitys tisleille, jotka on tehty viinistä.

Maultaan brandyt ovat kevyen hedelmäisiä.

Armanjakki

Armanjakit ovat alkuperämerkittyjä viinistä tehtyjä tisleitä Ranskan Gascognesta.

Armanjakit ovat maultaan voimakkaan hedelmäisiä.

Calvados

Calvadosit ovat alkuperämerkittyjä, omena- tai päärynäsiideristä valmistettuja tisleitä Ranskan Normandiasta.

Calvadosien maussa korostuu kypsä omenaisuus ja päärynäisyys.

Tuoksuja ja makuja

Hedelmäinen

Erilaisia tuoreita hedelmiä muistuttava aromi

Omenainen, päärynäinen

Calvadosin raaka-aineista tuleva aromi

Kuivahedelmäinen

Kuivattujen hedelmien tiivistynyt aromi

Yrttinen

Erilaisten maustekasvien aromeja

Tamminen

Selvä vanhan tammipuun aromi

Setripuinen

Erittäin hienostunut tammikypsytyksestä johtuva aromi

Kaakaoinen, vaniljainen

Paahdetusta tammitynnyristä tulevia aromeja

 

Brandyt

Armanjakit

Calvadosit