Faktaa juomista

Ginit ja maustetut viinat

Gini

Ginit on maustettu mm. katajanmarjoilla, korianterilla ja angelikanjuurella.

Tarjoillaan snapsina tai juomasekoituksissa

Anistisle

Anistisleet on maustettu voimakkaasti aniksella. Anistisleet sameutuvat, kun juomaan sekoitetaan vettä.

Tarjoillaan vedellä laimennettuna drinkkinä, snapsina tai aperitiivina

Tequila

Tequilat valmistetaan agavekasvista, ja niissä on usein juuresmainen maku.

Tarjoillaan snapsina tai drinkkisekoituksissa

Akvaviitti

Akvaviitit ovat pohjoismaisia tisleitä, jotka maustetaan mm. kuminalla ja tillinsiemenillä.

Tarjoillaan snapsina tai drinkkisekoituksissa

Grappa

Grapat ovat italialaisia rypäleenkuorimassasta tehtyjä tisleitä. Grappoja voidaan maustaa marjoilla, hedelmillä tai mausteilla.

Tarjoillaan sellaisenaan aterian jälkeen digestiivinä

Genever

Geneverit ovat hollantilaisia vilja-aromisia katajanmarjaviinoja.

Tarjoillaan snapsina tai drinkkisekoituksissa

Hedelmätisle

Hedelmätisleiden valmistuksessa käytetään raaka-aineina mm. omenaa, kirsikkaa, luumua tai aprikoosia.

Tarjoillaan snapsina, drinkeissä tai aterian jälkeen digestiivinä

Maustetut viinat

Maustetut viinat on yleisryhmä monenlaisille tisleille, jotka eivät maustamisen, kypsytyksen tai muun valmistusmenetelmän vuoksi sovi muihin alaluokkiin.

Tarjoillaan snapsina tai juomasekoituksissa

Ginit

Anistisleet

Tequilat

Akvaviitit

Grapat

Geneverit

Hedelmätisleet

Maustetut viinat