Faktaa juomista

Konjakit

Konjakit ovat tynnyrikypsytettyjä viinistä tehtyjä väkeviä juomia, jotka sekoitetaan useasta eri tisleestä.

Ne ovat alkuperämerkittyjä ja tulevat Länsi-Ranskasta Cognacin alueelta.

Vähintään 2 vuotta kypsytettyjä, kepeitä ja hedelmäisiä.

Tarjoillaan avec-juomana tai drinkkisekoituksissa

Vähintään 4 vuotta kypsytettyjä hedelmäisiä, mausteisia ja tammisen vaniljaisia.

Tarjoillaan avec-juomana tai digestiivinä aterian jälkeen

Vähintään 6 vuotta kypsytettyjä, kuivatun hedelmäisiä ja aromikkaita.

Tarjoillaan avec-juomana tai digestiivinä aterian jälkeen

Kolmiportaisen ikäluokittelun ulkopuolelle jäävät konjakit.

Tuoksuja ja makuja

Hedelmäinen

Erilaisia tuoreita hedelmiä muistuttava aromi

Kuivahedelmäinen

Kuivattujen hedelmien tiivistynyt aromi

Yrttinen

Erilaisten maustekasvien aromeja

Tamminen

Selvä vanhan tammipuun aromi

Setripuinen

Erittäin hienostunut tammikypsytyksestä johtuva aromi

Kaakaoinen, vaniljainen

Paahdetusta tammitynnyristä tulevia aromeja

 

Konjakit

VS

VSOP

XO

MUUT