Tietoa tuotteista

Vaaleat rypäleet

Chardonnay

Alunperin Bourgognesta kotoisin oleva Chardonnay on vanha lajike, joka on levinnyt ympäri maailman. Se on yksi niistä harvoista lajikkeista, jotka kestävät varastointia ja sopivat tammikypsytykseen.

Chardonnay on myös arvostetuin kuohuviinien valmisteuksessa käytetty vaalea lajike.

Pinot Blanc

Pinot Blanc on kuin Chardonnayn ujo serkku. Rypäleestä valmistetut valkoviinit ovat kevyitä ja raikkaan hedelmäisiä.

Rypäleitä viljellään mm. Ranskan Alsacessa sekä Koillis-Italiassa, missä se tunnetaan nimellä Pinot Bianco

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc on yksi maailman tunnetuimmista vaaleista rypälelajikkeista.

Siitä valmistetut viinit ovat yleensä kuivia, hapokkaita ja niissä on usein yksi selkeä hallitseva aromi, tavallisesti mustaherukanlehti.

Riesling

Riesling on hapokkaiden ja aromikkaiden valkoviinien rypäle. Laadukkaissa rieslingeissä on sellaista hedelmäisyyden, makeuden ja happoisuuden tasapainoa, jota mikään muu rypäle ei pysty tuottamaan.

Viinien alkoholipitoisuus vaihtelee, samoin makeusaste.

Pinot Gris

Pinot Gris -rypäleen tunnistaa vaaleanpunaisesta kuoresta, joka värjää viinin usein jännittävän kullankeltaiseksi.

Luonteeltaan viinit ovat alkoholipitoisia, vähähappoisia ja mausteisen runsaita, varsinkin Alsacen alueella Ranskassa.

Gewürztraminer

Gewürz tarkoittaa saksan kielessä maustetta. Viini tuoksuu eksoottisen mausteiselta, lähes parfyyminomaiselta.

Rypäleen nimen loppuosa traminer tulee Traminin kylästä Italiassa. Laajimmin rypälettä viljellään kuitenkin itäisessä Ranskassa, Alsacessa.

Viognier

Ennen lähes tuntematon Viognier on reilussa kymmenessä vuodessa muuttunut yhdeksi maailman kysytyimmistä rypäleistä.

Rypäle tuottaa yleensä kuivia, syvän keltaisia, alkoholipitoisia, vähähappoisia ja voimakasaromisia valkoviinejä.

Grenache Blanc

Grenache Blanc on tumman Grenache-rypäleen vaalea muunnos, joka tunnetaan Espanjassa nimellä Garnacha Blanca.

Lajikkeesta valmistetut viinit ovat pehmeitä, runsaasti alkoholia ja uutosta sisältäviä sekä helposti hapettuvia.