Vertaile juomaparia

Maistamalla opit enemmän! Vertaile juomaparia ja avarra makumaailmaasi.

Vertailun järjestäminen on helppoa, suuria ennakkovalmisteluita ei tarvita. Voit toteuttaa vertailun pienelläkin porukalla, vaikkapa kaksin kumppanin kanssa. Juomaparin vertailu sopii erinomaisesti myös ystävien illanistujaisiin tai vaikkapa juhlien ohjelmanumeroksi. Voit vertailla juomaparia myös sille sopivan ruoan yhteydessä, esimerkiksi illallisen yhteydessä.

Juomapari vertailuun

Tarvitset vertailun järjestämiseksi kaksi juomaa. Hanki juomat ja viilennä ne sopivaan lämpötilaan. Henkilökuntamme auttaa valinnoissa. Jos innostut vertailusta enemmän, voit ottaa vertailuun myös useamman tuotteen.

Riittävä määrä laseja

Varaa riittävä määrä laseja. Jokainen osanottaja tarvitsee lasin kutakin tuotetta kohden. Muista varata myös vesilasit.

Leipä tai ruoka

Vaalea leipä puhdistaa makunystyrät juomien välillä. Tuore kurkku sopii myös suun neutralointiin. Voit vertailla juomaparia myös suoraan ruoan tai makupalojen kera.

Sylkyastiat ja sokkopussit

Ammattilaisten pruuvatessa sylkykuppi kuuluu kattaukseen, mutta kotipruuvissa saa tietysti tehdä mielensä mukaan. Iso kuppi tai maljakko sopii tähän hyvin. Jos innostut sokkovertailusta, käytä halutessasi sokkopusseja.

Sokkopussit >

Miltä juoma maistuu?

Millaisia aromeja havaitset juomassa? Miltä juoma tuntuu suussa? Millainen on tuoksu ja juoman ulkonäkö? Tai yksinkertaisesti: Kummasta pidit enemmän?

Viinien makutyypit >

Oluttyypit >

Muistiinpanovälineet

Jos haluat muistaa vertailusta enemmän varaa muistiinpanovälineet. Voit käyttää esimerkiksi liitteen pruuvilomaketta.

Kiinnostuitko vertailusta enemmänkin? Tutustu Alkon Etikettiklubiin!