Vastuu

Vuoden 2015 urheiluseura palkittiin stipendillä

Suomen parhaaksi urheiluseuraksi 2015 valittiin 12.1.2016 Helsingin NMKY. Alkon 10 000 euron stipendin urheiluseuralle ojensi Alkon toimitusjohtaja Hille Korhonen.

Stipendillä Alko tukee seuraa, joka edistää monipuolisesti liikkumista ja urheilua omalla ja lähialueilla. Valittavalta seuralta edellytetään myös, että toiminta on laadukasta ja että se tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia olla mukana urheilemassa ja liikkumassa.

Alko on edellyttänyt kriteereissään myös sitä, että valittava urheiluseura on aktiivinen, yhteistyökykyinen sekä rohkea verkostojen rakentaja. Sen lisäksi seura tekee yhteistyötä esimerkiksi muiden urheiluseurojen, koulun, vanhempien, kunnan ja yritysten kanssa. Liikunta on tärkeä osa nuoren ja aikuisemmankin väestön terveyttä sekä päihteetöntä elämäntapaa. 

Helsingin NMKY täytti kaikki kriteerit.

Videossa Helsingin NMKY kertoo toiminnastaan ja asioista, jotka ovat heille tärkeitä. Mukana on eteenpäin pyrkiviä nuoria sekä heidän valmentajiaan. Kannattaa katsoa.

Tasapuolinen valinta on varmistettu

Jokainen halukas liikuntajärjestö esitti Valolle yhtä seuraa palkittavaksi eikä yksittäinen seura voinut toimia palkinnon hakijana. Tehdyistä esityksistä Valon raati valitsi kuusi seuraa. Stipendin antajan (Alko) ja Valon raati valitsi näistä kolme seuraa, joista varsinainen voittaja valittiin. Lopullisen parhaan urheiluseuran valinnan teki Valon raati asiantuntijakommenttien jälkeen.

Alko on tukenut nykyiseen Valoon, Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatioon sulautunutta Nuorta Suomea jo vuodesta 2003. Tukemme on ohjautunut nuorisoa liikuttaneille seuroille, joiden toiminnan tavoitteissa terveellinen ja liikunnallinen elämäntapa ovat olleet keskeisiä.

Suomen urheilugaalasta on tietoa Urheilugaalan verkkosivuilla >