Pihlajanmarjahyytelö

Valmista pihlajanmarjoista herkullinen lisäke riistaruoalle. Tätä hyytelöä voit tarjota myös jälkiruoaksi yhdessä voimakkaiden juustojen kera.

Reseptillä saa 4–5 pientä purkillista valmista hyytelöä.

Valmistusaineet

Valmistusohjeet

  1. Kerää kypsiä pihlajanmarjoja, riivi ne tertuista ja huuhtele vedessä.

  2. Laita kaksi desilitraa vettä kattilaan ja keitä marjoja kannen alla, kunnes niistä irtoaa mehu. Tämä vie noin 15–25 minuuttia.

  3. Siivilöi mehu. Älä murskaa marjoja, jos haluat kirkasta hyytelöä.

  4. Sekoita mehun joukkoon hillosokeri, jota on tilavuudeltaan saman verran kuin mehua eli 1 desilitra sokeria mehudesilitraa kohti.

  5. Keitä mehu-sokeriseosta hiljalleen 10–15 minuuttia ja sekoita samalla.

  6. Kuori seoksen pinnalta mahdollinen vaahto. Tee hyytelökoe: kaada pienelle lautaselle lusikallinen seosta ja pane se jääkaappiin muutamaksi minuutiksi. Vedä lusikalla vako keskelle. Jos hyytelö on valmista, vako ei umpeudu. Jos vako umpeutuu, keitä seosta vielä varovasti lisää noin 5–10 minuuttia.

  7. Halutessasi voit maustaa hyytelöseosta lisäämällä siihen likööriä, joka on tehty puolukasta, vadelmasta, pihlajanmarjoista tai muista punaisista marjoista.

  8. Kaada kuuma seos kuumennettuihin lasitölkkeihin ja sulje.

Juomasuositus
Pihlajanmarjahyytelö

Jos tarjoat pihlajanmarjahyytelöä tumman tai vaalean riistalihan kanssa, juomaksi sopii esimerkiksi Teroldego- tai Barbera-rypäleestä tehty punaviini Pohjois-Italiasta, samoin nebbiolo-, malbec- tai petit verdot -viinit.

Oluista sopivat tummat lageroluet ja alet. Samat juomat sopivat myös pihlajanmarjahyytelön ja juuston kanssa.