Fisk, fet

Fet fisk har ofta mer smak än magra fiskarter. Därför kan också drycken som serveras till dem vara en grad fylligare. 

Dryckesförslag
Drycketsförslag

Du kan välja vitt vin till fet fisk enligt två olika principer. Vinet kan vara ett vitt vin av smaktypen nyanserat och strukturerat med frisk syra och arom. Det fungerar som en uppfriskande motsats till fiskrätten. Å andra sidan kan du också välja ett vitt vin av typen generöst och rostat till fet fisk. Det har en fyllighet som matchar i synnerhet stekta fiskrätter.

Många mastiga fiskrätter kan till och med serveras med rödvin, i synnerhet ett lättare av typen bärigt och friskt. Kombinationen fungerar speciellt bra om rödvinet serveras avkylt.

Öl som lämpar sig till fiskrätter är framför allt ljus, frisk och ganska lätt lager och pilsner.  Också veteöl är ofta ett fungerande alternativ. Till fet fisk kan du även prova öl med mera aromer, för exempelvis ale fungerar ofta fint.

Matens tillagningssätt samt tillbehören är avgörande för smaken på fiskrätter. Ju kraftigare smak helheten har, desto fylligare kan drycken som du serverar vara.

Fisk, fet