Den bäriga jubileumsmenyn

Inhemska viner är ett ypperligt val på matbordet speciellt när vi äter inhemsk mat. Bärviner kan utnyttjas utmärkt även i matlagning, till exempel vid kryddning, i såser eller i marinader. Att dricka samma vin till maten kompletterar måltiden på ett fint sätt.

Den finländska naturens smaker kan karaktäriseras som färska, fräscha och äkta. I den ingår även känslighet i någon grad. De inhemska vinerna stöder dessa smaker ypperligt och de kan kombineras till rätterna genom hela måltiden, eftersom det finns söthetsgrader från torrt till halvtorrt och sött.

Inhemska söta bärvin är mycket goda till desserter. När man väljer dessertviner är det skäl att komma ihåg att ett dessertvin med fördel får vara sötare än själva desserten. Välj ett halvsött eller sött alternativ.

Se här den jubileumsmeny som Ossi Paloneva har skapat, och vilka drycker som stödjer dess fantastiska smaker.