Skoglig kekri- eller skördefest

Nu är det dags för kekri! I den här menyn firar vi den nya skörden med inhemsk säsongsmat.

Kekrimenyn firar skördetiden. Nu bjuds det på säsongsmat och naturens läckerheter såsom svamp, bär, frukter, fisk och vilt. 

Det lönar sig att prova djärvt – t.ex. på rotfrukter rostade på tallkvistar (se receptet på höstlig potatis- och rotfruktssallad)! Sanna Kekäläinen, som komponerat receptet, berättade att köket fylldes med en underbar doft under tillagningen.

Den skogliga kekrimenyn består av skördetidens rätter:

  • Smash-cocktail på björnbär och hallon

  • Höstlig potatis- och rotfruktssallad

  • Brysselkål med citronsmak

  • Sik i svalnande buljong

  • Kekribullar

  • Rödbets- och kikärtsbullar

  • Älgstek med rosmarin

  • Slab pie med äpple och kanelglass

Recept Sanna Kekäläinen, foto Reetta Pasanen, dryckesförslag Taina Vilkuna / Alko