09.05.2019
Grillning av lax – två tips på snabb tillredning
Grillad lax är en sann läckerhet som är både snabb och lätt att tillreda. Vi sammanställde några recept och tips på behändig laxgrillning.
03.05.2019
Mattrender från Milano: nu vinner småproducenterna och traditionerna terräng
Traditionella och nya smaker samsas på matborden i Milano. Respekten för råvarorna lockar unga matproffs till ursprungskällan. Den italienska matkulturen upplever en renässans. Producenterna och matens ursprung är på allas läppar.
12.03.2019
Njut av läcker potatis – tips och recept!
Nu återerövrar den bortglömda potatisen hemköken. Stamknölen, som definitivt är bättre än sitt skamfilade rykte, är en utmärkt råvara och ett både hälsosamt och läckert val.
01.03.2019
Melondrink med ingefära
Drinkar lämpade för asiatisk mat kan bjuda på olika smakkombinationer, till exempel sötma-beska och sötma-syrlighet.
31.01.2019
Så här lockar du fram chokladens smaker
Bitter, söt, fyllig, mjuk, krispig… Det finns choklad för alla smaker. Kombinationen choklad och dryck bjuder på nya spännande smakupplevelser.
09.01.2019
Inhemsk fisk – tillredningstips
Hur låter sarv, björkna, braxen, färna och mört? Namnen är mer eller mindre obekanta för många finländare. De inhemska fiskarter som fått det mindre smickrande epitetet skräpfisk har nästan helt försvunnit från matborden. Nu är det dags att tänka om!
14.11.2018
Jul ute i världen: Vin- och ölproducenterna dukar upp till jul!
En jul – men åtskilliga sätt att fira högtiden. Öl- och vinproducenterna världen över skickar sina hälsningar och berättar för oss hur deras jul ser ut. Nu är det tillåtet att låna julsmaker från världen.
10.10.2018
Vegansk måltid – så här ersätter du köttet, ägget och mjölken i maten
Hur ökar man andelen vegetariska livsmedel i kosten? Vad kan man servera en vegan eller vegetarian? Nedan följer några praktiska tips på hur du ersätter animaliska produkter i matlagningen och bakningen.
16.08.2018
Vad är sous vide eller vakuumtillagning?
Sous vide-tillagning gör oss alla till mästerkockar. Det enda som behövs är vatten, Minigrip-påsar och helst en vattenvärmare, en så kallad cirkulator.
28.05.2018
Vilda örter och grönsaker på tallriken
Vilda örter och vilda grönsaker – naturens egna råvaror – är utmärkt lokal mat. Det enklaste sättet att bekanta sig med ätliga vilda växter är att prova på smakerna i små mängder i sallader eller som en krydda till huvudingrediensen.
08.05.2018
10 tips för lättare sommarmat
Sommar och semester – vilken underbar orsak att njuta av god mat och dryck. Men hur undviker man att lägga på hullet? Vi sammanställde några tips på hur du kan hålla dig i form utan att ge avkall på sommarens njutningar.
05.04.2018
Läcker sparris på olika vis
Sparris kan lagas i ugn, på grill och i vatten på traditionellt vis. Genom att variera tillagningen och tillbehören får du nya smakupplevelser. Vi sammanställde några säkra tillagningssätt och tips på drycker som lämpar sig för sparrismåltiden.
Visa mer