Analyysit

Tarjoamme alkoholijuomien analyysipalveluja Alkon lisäksi viranomaisille, alkoholijuomien valmistajille, tukkukauppiaille ja maahantuojille.

Pyydämme ottamaan yhteyttä etukäteen laboratorioon, jos tarvitsette tulokset kiireellisesti (alle kaksi viikkoa) tai kyseessä on suurempi näyte-erä. Vastaamme mielellämme myös analyysipalveluitamme koskeviin kysymyksiin ja tarvittaessa neuvomme sopivien analyysien valinnassa.

Perimme 20 % kiirelisän alle viikon toimitusaikaa pyydettäessä. Perimme 30 % erikoiskiirelisän vuorokauden toimitusaikaa pyydettäessä. Mahdollisuus nopeaan analyysiin riippuu laboratorion näytetilanteesta ja analyysistä. Kaikkia analyysejä ei ole mahdollista tehdä vuorokaudessa. Ensivalvonta-analyysejä ei voi tehdä pikamenetelmillä.

Näytteen toimittaminen ja tulosten toimitusaika

Asiakas vastaa näytteen otosta ja toimittaa näytteen sekä kirjallisen lähetteen laboratorioon. Tulosten normaali toimitusaika on noin kaksi viikkoa. Lähetämme tutkimustodistuksen ja laskun tehdyistä analyyseistä.

Näytteet voi lähettää laboratorioon postitse tai toimittaa itse laboratorion aulapalveluun. Ohessa olevaa näytelähetettä on suositeltavaa käyttää näytetietojen toimittamiseen. Täytetty näytelähete toimitetaan liitteenä sähköpostitse (acl@alko.fi) tai paperisena näytteiden mukana.

Näytelähetettä on suositeltavaa käyttää näytetietojen toimittamiseen.