Alko Alavus Tuurissa kesä soi duurissa

Alko Alavus Tuurissa näkyy kesällä iloisia ihmisiä ympäri Suomea. Tervetuloa!

Alavus Tuuri on Suomen ainoa keltaisessa linnassa sijaitseva Alkon myymälä. Se toimii huomiota herättävästä tyylistään tunnetun, Suomen suosituimpiin matkailukohteisiin kuuluvan Kyläkauppa Keskisen yhteydessä.

”Kesä on kova sesonki. Meillä näkyy silloin iloisia lomalaisia joka puolelta maata”, myyjä Sinikka Kontteli kertoo.

Kesän alussa Tuurissa järjestetään esimerkiksi kaikkien rotujen koiranäyttely, Miljoonakoira. Silloin myymälässäkin laitetaan esille viinejä ja oluita, joiden etikettiä koristaa ihmisen paras ystävä.

”Tivoli Sariola on Tuurissa koko kesän. Suhteellisen läheltä löytyy myös esimerkiksi Ähtärin eläinpuisto pandoineen sekä Kuortaneen urheiluopisto hienoine uimarantoineen”, Kontteli vinkkaa.

Tuurissa komia valikoima myös paikallisia tuotteita

Alavus Tuurin myymälässä, jossa on noin 1200 tuotteen valikoima, kesän suosikkituotteita ovat kuohujuomat sekä kevyet vehnäoluet ja lagerit.

”Meillä on myös komia valikoima pohjalaisten pienpanimoiden oluita. Ne ovat sellaisia suoria, reiluja ja rehtejä, niin kuin Etelä-Pohjanmaalla on tapana”, Kontteli sanoo.

Erilaiset roseet maittavat nekin Tuurissa asioiville etenkin kesäisin. Mikä niille sopisi makupariksi? Kysytäänpä Alko Alavuden, Tuurin ja Ähtärin valikoimamestari Mira Kujanpäältä.

”Trendikkäät roseeviinit sopivat hyvin myös kesäisten grilliherkkujen kyytipojiksi. Lihan kanssa voi kokeilla vaikkapa puolimakeaa jenkkiroseeta ja kalan kanssa kuivempaa ranskalaista roseeta. Grillattujen, yrteillä maustettujen kasvisten kanssa mainion parin muodostaa kuiva tai puolikuiva italialainen rosee”, Kujanpää neuvoo. 

Myymälän henkilökunnalta kysytään usein paitsi juomasuosituksia, vinkkejä myös matkailukohteista. Silloin saatetaan vinkata esimerkiksi Taidekeskus Harrin 1250 Arabian maitokannun kokoelmasta.

”Työssämme on parasta, että tapaamme paljon erilaisia ihmisiä ja voimme olla avuksi!”, Kontteli kuittaa.

Kesätyöntekijöiden tulo ilahduttaa

Alko Alavus Tuurin kesään kuuluu muutakin kivaa, kuten kolme kesätyöntekijää. Kymmenen hengen henkilökunnalle apukädet tulevat tarpeeseen.

”Kesällä Tuurissa kaikki muuttuu yhdessä yössä, kun lomakausi alkaa. Meille tulee paljon asiakkaita ympäri Suomea, joten kesätyöntekijöitä tarvitaan todellakin avuksi”, kuvaa Alko Alavuden, Tuurin ja Ähtärin palvelupäällikkönä toimiva Ira Ala-Mutka, joka on ollut Alkon palveluksessa jo yli 20 vuotta. 

”Iloisia ja oppimishaluisia nuoria on mukava perehdyttää tehtäviinsä. On myös hienoa seurata, miten nuoret osaavat olla rennosti omana persoonanaan asiakaspalvelutilanteissa. Heille ei ole muodostunut esimerkiksi maneereja, tiettyjä tapoja, joilla he kertovat tuotteista. Se saa meidät vakkaritkin katsomaan asioita uudella tavalla”, Ala-Mutka toteaa.

Teksti Matti Välimäki, kuva Tuukka Kiviranta

Meidän Alko

Alko Alavus Tuuri. Henkilökunta: 10 + kesätyöntekijät. Henkilökunta työskentelee myös Alavuden keskustan ja Ähtärin myymälöissä.

Missä:

Alavuden kaupunki sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla Lapuanjoen yläjuoksulla.

Asukkaat:

Reilut 11 000.

Kuriositeetti:

Suomen ainoa keltaisessa linnassa sijaitseva Alko.

Sinua voisi myös kiinnostaa