Elisa Venäläinen Alkon HR:stä innostuu strategian eläväksi tekemisestä

Elisa Venäläinen toimii HRD-konsulttina Alkossa. Vastuualueellaan Elisalla on esimiestyön ja johtamisen kehittäminen, työkykyjohtamisen kehittäminen ja muun muassa Alkon henkilöstökyselyn toteutus.

Minkälaisista asioista innostut työssäsi, Elisa Venäläinen? 

Innostun harva se päivä. Ja monista eri asioista: strategian eläväksi tekemisestä, johtamisesta ja esimiestyöstä, työkykyasioista tai vaikka tiimien kehittämisestä haastavissa tilanteissa.

Eniten minua innostavat erilaiset kohtaamiset ja yhdessä oivaltaminen. Joskus myös haastavat kohtaamiset voivat olla todella merkityksellisiä, kun pysähdytään jonkin vaikean asian äärelle. Usein näiden tilanteiden kautta oivalletaan jotain yhdessä ja saadaan asioita eteenpäin. 

Kerro vähän tarkemmin työstäsi?

Moni kehitystyöni tapahtuu taustalla, mutta eniten energiaa saan ihmisistä. Viime vuonna tapasin esimiehiämme muun muassa pääkonttorin henkilöstöjohtamisen esimiesklinikoissa, työhyvinvointi- ja työkykyvalmennuksissa sekä strategiapelien yhteydessä.

Strategiapeli oli kaikille alkolaisille suunnattu peli, jonka tavoitteena oli konkreettisten oivallusten ja keskusteluiden avulla lisätä ymmärrystä siitä, mitä Alkon strategia tarkoittaa käytännössä. Oli  mielenkiintoista kuulla ja haastaa, miten strategiamme osa-alueet toteutuvat arkisissa tilanteissa.

Myös työ vastuullisuustyöryhmässä sekä kulttuurin kehittämisen ja monimuotoisuuden toimenpiteiden suunnittelu yhdessä muiden alkolaisten kanssa on ollut todella innostavaa! 

Juttu jatkuu kuvien jälkeen.

Henkilöstön hyvinvointi on avainasemassa maailmanluokan asiakaspalvelun rakentamisessa.

Miten rakennat työssäsi maailmanluokan asiakaspalvelua?

Henkilöstön hyvinvointi on avainasemassa maailmanluokan asiakaspalvelun rakentamisessa. Työntekijöiden onnistumiset tapahtuvat asiakaskohtaamisissa, mutta taustalla vaikuttaa vahvasti, miten hyvin henkilöstömme voi ja millainen fiilis työpaikalla on. 

Työntekijöidemme hyvinvointiin vaikuttaa, miten olemme onnistuneet heidän johtamisessaan. Olemmekin asettaneet selkeän tavoitteen esimiestyöllemme: johtamiskohtaamisia, joita kehutaan. Näitä työntekijöiden ja esimiesten välisiä kohtaamisia kehitän yhdessä meidän esimiesten kanssa. Se tekee tästä työstä todella mielenkiintoista ja merkityksellistä.   

 

Tarinoita alkolaisista