Tervetuloa iloisten ihmisten Mäntsälään

Mäntsälän Alkossa käy pääasiassa tuttuja asiakkaita, joiden kanssa ehditään vaihtaa kuulumisia ostosten lomassa.

Suurin osa Mäntsälän Alkon asiakkaista on myymälän henkilökunnalle entuudestaan tuttua väkeä, ja heitä morjenstellaan kylillä myös työajan ulkopuolella.

 ”Meillä käy kaikenlaisia asiakkaita maatilan emännistä ja isännistä trenditietoisiin kuluttajiin, jotka ovat muuttaneet kaupungin humusta tänne maaseudun rauhaan”, kertoo myyjä Petri Puro.

Hän kehuu asiakkaitaan supermukaviksi ihmisiksi, joiden kanssa tulee juteltua ostosten lomassa kaikesta mahdollisesta.

”Joillekin hetki meidän myymälässämme on tärkeä mahdollisuus jutella ja kertoa omista asioista. Meistäkin on mukavaa, kun voimme jakaa asiakkaiden iloja ja suruja.”

Asiakkaita rohkaistaan kertomaan toiveita

Usein asiakkaat tietävät, mitä haluavat, mutta toisinaan he myös kyselevät esimerkiksi viinejä tietylle ruoalle tai booliohjeita valmistujaisiin.

Valikoimaan otetaan säännöllisesti testimenestyjiä, ja niitä myös kysellään. Viime aikojen vahvoja suosikkeja ovat olleet seltzerit ja proseccot.

”Rohkaisemme asiakkaitamme kertomaan toiveitaan ja kannustamme heitä tilamaan omia suosikkejaan verkkokaupasta myymälään haettavaksi, jos niitä ei ole hyllyssä.”

Puron omat suosikit löytyvät oluista ja varsinkin IPA-oluista, eli voimakkaammin humaloiduista oluista.

“Ihan paras on DIPA-olut, jossa on vähän enemmän kaikkea, kuten alkoholia, mallasta ja humalaakin.”

Asiakaspalvelu ja hyvä tiimityö on työn suola

Puro on työskennellyt Mäntsälässä myyjänä 15 vuotta.

“Ihmisten kohtaaminen ja tasavertainen palveleminen on juttuni. Pidän ammattitaitoani yllä tuntemalla tuotteet ja maistamalla niitä. On mukava yhdistellä esimerkiksi erilaisia oluita ruokiin ja miettiä, mikä sopisi minkäkin kanssa.”

Onnistuneita kokeiluja jaetaan myös työkavereiden kesken. Puro kehuukin Mäntsälän Alkon henkilökunnan tiivistä yhteishenkeä.

”Olemme hyviä kavereita työajan ulkopuolellakin. Minä olen meidän tiimissämme ainoa mies, joten yleensä teen vain mitä muut käskevät”, Puro vitsailee.

 Teksti Susanna Cygnel, kuva Jirina Alanko

Mäntsälän Alko

Missä

Mäntsälän kunta sijaitsee Uudenmaan maakunnassa.

Asukkaat

Noin 21 000.

Kuriositeetti

Mäntsälä tunnetaan kartanoistaan ja Mäntsälän kapinasta, joka oli Lapuan liikkeen kannattajien yritys kaataa Suomen hallitus keväällä 1932.

 

Sinua voisi myös kiinnostaa