Monimuotoisuus rikastuttaa työyhteisöä

Alko haluaa olla mukana edistämässä yhdenvertaisuuden ja monimuotoisuuden toteutumista työelämässä. Sanna Sepponen on työskennellyt vuoden 2019 alusta osa-aikaisena Alkossa laadunvalvonnan ja kerrospalvelun toimistoapulaisena.

Monimuotoisuus ja yhdenvertaisuus ovat Alkolle tärkeitä: että jokainen alkolainen tulee hyväksytyksi sellaisena kuin on, riippumatta esimerkiksi iästä, seksuaalisesta suuntautumisesta, etnisestä taustasta tai uskonnosta. Erilainen osaaminen, kyvyt ja kokemustaustat ovat Alkolle työyhteisönä iso rikkaus ja voimavara.

Vuoden 2018 lopussa Alkossa haluttiin lähteä selvittämään osatyökykyisen työllistämistä. Helsingin kaupungin Tuetun työllistymisen palvelusta saatiin avuksi työvalmentaja, jonka kanssa pohdittiin sopivia työtehtäviä ja henkilöitä.

”Saimme hienoa tukea Tuetun työllistymisen palvelusta, ja meillä oli rekrytoinnissa mukana useampiakin hyviä hakijoita erilaisista taustoista. Sanna vakuutti meidät erinomaisella palveluasenteellaan. Se on jokaisen alkolaisen asiakaspalvelijan tärkein ominaisuus. ”, kertoo Alkon rekrytointipäällikkö Sini Kangasniemi.

”On hienoa päästä omassa työssään pienin askelin edistämään yhdenvertaisuutta arjessa. Itse ei useinkaan tule ajatelleeksi, miten oikeutetussa asemassa on, kun saa tehdä työtä, josta maksetaan asianmukaista palkkaa ja sitä, mitä kaikkea muuta mielekäs työ tuo elämään.”

Sanna on päässyt nopeasti työyhteisön täysivaltaiseksi jäseneksi.

”Aloitin työt alkuvuodesta ja kivointa työssäni on asiakaspalvelun monipuoliset työtehtävät sekä ihanat työkaverit - on mahtavaa olla alkolainen!” Sepponen iloitsee.

”Oikeassa työssä saa palkkaa”

Vapaa-ajallaan Sanna ajaa aktiivisesti kehitysvammaisten etuja. Hän toimii Me Itse ry:n johtoryhmässä, joka on kehitysvammaisten ihmisten valtakunnallinen kansalaisjärjestö. Sanna on mukana myös Ihmisoikeusliiton ja Kehitysvammaliiton Palkkaa työstä -kampanjassa, joka nostaa esiin työ- ja avotyötoiminnan pitkään jatkuneita epäkohtia.

”Oikeassa työssä saa palkkaa ja voi elää omaa elämäänsä ja olla itsenäinen.” kertoo Sepponen.

”Olemme ylpeitä Sannan aktiivisuudesta tämän tärkeän asian tiimoilta ja pyrimme omalta osaltamme jakamaan tietoa kehitysvammaisten työllistämisestä palkkatyöhön ja kannustamaan yrityksiä palkkaamaan kehitysvammaisia osaajia.” kertoo Kangasniemi.

Jos olet kiinnostunut osatyökykyisen työntekijän palkkaamisesta, saat tukea Kehitysvammaliitosta tai Kehitysvammaisten Tukiliitosta. Helsingin alueella toimivat yritykset voivat olla yhteydessä myös Helsingin kaupungin Tuetun työllistymisen palveluun.

Sanna Sepponen on helsinkiläinen näyttelijä ja vammaisurheilija, joka aloitti työn Alkon pääkonttorilla vakituisena toimistoapulaisena vuoden 2019 alussa. Hänellä on Downin oireyhtymä. Työtehtäviin Alkossa hänellä kuuluvat pääkonttorin vierailijoiden vastaanotto, sisäisen kahvilan siisteyden ylläpito sekä laadunvalvonnan avustaminen pruuvilasien puhdistuksessa ja tyhjien pullojen kierrätyksessä.