Tietoa tavarantoimittajien tuote-esittelymessuista ja ilmoittautumiset kevään tilaisuuksiin

Tavarantoimittajien tuote-esittelymessut on tuotteiden esittelyyn tarkoitettu tilaisuus, jossa tavarantoimittajat vastaavat esittelystä ja osallistujina on Alkon henkilökunta.

Alko pilotoi tavarantoimittajien tuote-esittelymessuja huhtikuun ensimmäisellä viikolla Turussa ja Kuopiossa. Tuote-esittelymessut järjestetään Turussa 1.4.2019 ja Kuopiossa 3.4.2019 Alkon järjestämässä tilassa. Alko järjestää tilaan lasit ja pöydät sekä tilan siivouksen.

Tavarantoimittajien vastuulla on tuoda tilaisuuteen juomat, sylkykupit sekä muut mahdolliset oheismateriaalit (esim. tarvittaessa esitteet). Tavarantoimittajan tulee myös lisätä tuote-esittelymessuilla esiteltävistä tuotteista markkinointitiedot Makupankkiin ennen tilaisuutta. Tilaisuudessa esiteltävien ja maistatettavien tuotteiden tulee olla Alkon valikoimissa tai ne ovat tulossa valikoimaan seuraavan kuuden viikon sisällä. Esiteltävien tuotteiden toivotaan painottuvan ajankohtaisiin tuotteisiin ja uutuuksiin. Kevään ajankohtaisia aiheita ovat kesäjaksolla olevat roseet (viikot 23-26) sekä makumatka maailman ympäri -teemassa USA:n maut (viikot 29-33). Juomasekoitusten teko ja maistatus on myös mahdollista tuote-esittelymessuilla. Ruokien tarjoilu ei ole mahdollista.

Alueilla on toteutettu aiemmin Alkon omia avoimet ovet -tilaisuuksia (joissa myymälähenkilökunnalla on mahdollisuus käydä maistamassa uutuuksia ja ajankohtaisia tuotteita 1 tunnin ajan). Kesäkuun avoimien ovien tilaisuudet on tarkoitus korvata tavarantoimittajien tuote-esittelymessuilla. Arvioitu osallistujamäärä Turussa 120 henkeä ja Kuopiossa on 50 henkeä. Messut kestävät 09.30-16.30 ja tänä aikana valikoimamestarit osallistuvat messuille työajalla 3-4 tuntia (esittelijöiden määrästä riippuen) ja muulla myymälähenkilökunnalla on mahdollisuus osallistua palkallisesti tilaisuuteen 1 tunnin ajan.

Tuote-esittelymessuista saatujen kokemusten perusteella päätetään konseptin jatkosta.

Tilavarausten vuoksi tarvitaan tavarantoimittajilta sitovat ilmoittautumiset. Ilmoittaudu tilaisuuksiin linkin kautta 20.12.2018 mennessä:
https://response.questback.com/alkooy/tuoteesittelymessut