Tavarantoimittajien tuote-esittelymessujen pilotti jatkuu syksyllä 2019 - ilmoittautuminen alkaa

Alko jatkaa yhdessä tavarantoimittajien kanssa uutta tuote-esittelyyn tarkoitettua messukonseptin pilottia.

Tavarantoimittajien tuote-esittelymessut on tuotteiden esittelyyn tarkoitettu tilaisuus, jossa tavarantoimittajat vastaavat esittelystä ja osallistujina on Alkon henkilökunta. Tuote-esittelymessun tarkoituksena on osaltaan korvata tavarantoimittajien poistuneita myymäläkäyntejä. Messuja pilotoitiin keväällä kahdella alueella, Lounais-Suomessa (Turussa 1.4.) ja Itä-Suomessa (Kuopiossa 3.4.), joista saimme paljon positiivista palautetta ja kehitysideoita. Syksyllä pilotti jatkuu muiden alueiden osalta.

Tavarantoimittajien tuote-esittelymessut järjestetään syksyllä kolmella eri paikkakunnalla:

  • Helsingissä maanantaina 30.9.2019
  • Oulussa keskiviikkona 2.10.2019
  • Tampereella tiistaina 8.10.2019

Arvioitu osallistujamäärä Helsingissä on 300 henkeä, Oulussa 70 henkeä ja Tampereella on 130 henkeä. Messut kestävät 09.30-16.30 ja tänä aikana Länsi-, Etelä- ja Pohjois-Suomen sekä Pääkaupunkiseudun valikoimamestarit osallistuvat tuote-esittelymessuille työajalla neljän tunnin ajan. Muulla lähialueen henkilökunnalla on mahdollisuus osallistua tuote-esittelymessuille työajalla kahden tunnin ajan.

Alko järjestää Alkon vuokraamaan tilaan lasit ja pöydät sekä tilan siivouksen. Tavarantoimittajien vastuulla on tuoda tilaisuuteen juomat, sylkykupit sekä muut mahdolliset oheismateriaalit (esim. tarvittaessa esitteet). Tavarantoimittajan tulee myös lisätä tuote-esittelymessuilla esiteltävistä tuotteista markkinointitiedot Makupankkiin ennen tilaisuutta. Tilaisuudessa esiteltävien ja maistatettavien tuotteiden tulee olla Alkon valikoimissa tai ne ovat tulossa valikoimaan syksyn 2019 aikana. Esiteltävien tuotteiden toivotaan painottuvan ajankohtaisiin tuotteisiin ja uutuuksiin. Ajankohtaisia aiheita voi ottaa liitteenä olevasta Alkon myymälöiden esillepanoteemoista. Juomasekoitusten teko ja maistatus on myös mahdollista tuote-esittelymessuilla. Ruokien tarjoilu ei ole sallittua.

Järjestelyiden vuoksi tavarantoimittajilta tarvitaan sitovat ilmoittautumiset. Ilmoittaudu tilaisuuksiin linkin kautta 20.8.2019 mennessä:
https://response.questback.com/alkooy/tuoteesittelymessut_syksy2019

Tuote-esittelymessujen tarkempi ohjeistus lähetetään sähköpostilla vain ilmoittautuneille. Varmistathan, että sähköpostiosoite on ilmoittautumislomakkeella oikein.