Ostohintailmoittaminen uudistuu

Alko uudistaa tuotteiden muuttuvien ostohintojen ilmoittamiskäytäntöä.

Ostohinnan korotuksia ja alennuksia sekä muutoksia toimitusehtoihin ja jakelutapoihin hyväksytään tuleviksi voimaan kolme kertaa vuodessa valikoimaanotto-ohjeessa ilmoitetun aikataulun mukaisesti. Muuttuvien ostohintojen ilmoituskäytäntö uudistuu 1.4.2020 mennessä ilmoitettaville ja 2.6.2020 voimaan tuleville hinnoille: tuotteiden muuttuvat ostohinnat ilmoitetaan sähköpostitse toimitettavan Excel-taulukon sijaan Kumppaniverkossa. Muuttuvan panttitiedon voi ilmoittaa samalla näkymällä. 

Hinta- sekä panttitietoja tulee ilmoittaa ainoastaan muuttuvien tietojen osalta. Hintatietoja ei voi muuttaa suurten ja pienten erikoiserien sekä kausituotteiden osalta. Uutuusjaksolla oleville tuotteille on mahdollista tehdä ainoastaan panttitiedon muutos.

Tavarantoimittajan kaikki tuotteet näkyvät Kumppaniverkossa uudella Ostohintailmoittaminen-näkymällä. Tarkemmat ohjeet ilmoittamiselle on päivitetty Kumppaniverkon käyttöohjeeseen (liitteenä). Tavarantoimittaja ilmoittaa itse edelleen sekä muuttuvan ostohinnan sekä uuden vähittäismyyntihinnan (yli 5,5% tuotteille) tai muuttuvan ostohinnan ja sitä vastaavan hinnan myymälän takaovella (enintään 5,5% tuotteille). Alko pyrkii kehittämään ilmoittamisen toiminnallisuuksia edelleen myös jatkossa yhä käyttäjäystävällisemmäksi.

Lisätietoja: johanna.hallberg@alko.fiPäivitetty 25.2.2020