Tavarantoimittajatiedote: Alko mahdollistaa ylimääräisen hinnanmuutoksen tavarantoimittajille

Uudet hinnat on ilmoitettava viimeistään tiistaina 17.5.2022.

Tiedotetta päivitetty 22.4. Tavarantoimittajat ovat tuoneet esille vallitsevaan maailmantilanteeseen liittyen poikkeuksellisen kovan kustannusten nousun koko hankintaketjussa. Ottaen huomioon, että kustannusten nousu on edellisten kuukausien aikana ollut ennakoimatonta ja vaikuttaa kaikkiin hankintaketjun osiin tuotannosta logistiikkaan, Alko vastuullisena kumppanina tarjoaa toimittajille mahdollisuuden tarkistaa hintojaan kesken valikoimajakson.

Muuttuvat ostohinnat on ilmoitettava viimeistään tiistaina 17.5.2022 normaalin ohjeistuksen mukaisesti. Uutuuksien osalta 28.3.2022 tai sitä aiemmin valikoimaan tulleet tuotteet voivat muuttaa hintaansa sääntöjen puitteissa. 29.3.2022 tai sen jälkeen valikoimaan tulleet uutuudet eivät voi muuttaa hintaansa vielä, näille tuotteille ensimmäinen muutosmahdollisuus on syksyn hinnanmuutoksessa.

Muuttuneiden ostohintojen mukaan lasketut vähittäismyyntihinnat tulevat voimaan tiistaina 5.7.2022.
Ylimääräisellä hinnanmuutoskierroksella ei oteta vastaan jakelijanmuutoksia. Ylimääräisen kierroksen jälkeen seuraavan kerran hintoja voi muuttaa normaalin hinnastojakson mukaisesti 27.9.2022 alkavalle jaksolle, jolloin viimeinen ilmoituspäivä on 2.8.2022.