Tavarantoimittajien tuote-esittelymessut

Tavarantoimittajien tuote-esittelymessut on tuotteiden esittelyyn tarkoitettu tilaisuus, jossa tavarantoimittajat vastaavat esittelystä ja osallistujina on Alkon henkilökunta.

Tavarantoimittajien tuote-esittelymessut järjestetään Alkon varaamassa tilassa. Alko järjestää tilaan lasit ja pöydät sekä tilan siivouksen.

Tavarantoimittajien vastuulla on tuoda tilaisuuteen juomat, sylkykupit sekä muut mahdolliset oheismateriaalit (esim. tarvittaessa esitteet). Tavarantoimittajan tulee myös lisätä tuote-esittelymessuilla esiteltävistä tuotteista markkinointitiedot Makupankkiin ennen tilaisuutta. Tilaisuudessa esiteltävien ja maistatettavien tuotteiden tulee olla Alkon valikoimissa tai ne ovat tulossa valikoimaan seuraavan kuuden viikon sisällä. Esiteltävien tuotteiden toivotaan painottuvan ajankohtaisiin tuotteisiin ja uutuuksiin. Ajankohtaisia aiheita voi ottaa Alkon myymälöiden esillepanoteemoista. Juomasekoitusten teko ja maistatus on myös mahdollista tuote-esittelymessuilla. Ruokien tarjoilu ei ole mahdollista.

Alko on aiemmin järjestänyt alueillaan omia avoimet ovet -tilaisuuksia (joissa myymälähenkilökunnalla on mahdollisuus käydä maistamassa uutuuksia ja ajankohtaisia tuotteita 1 tunnin ajan). Tavarantoimittajien tuote-esittelymessujen tarkoitus on osittain korvata nämä avoimien ovien tilaisuudet. Messut kestävät klo 09.30-16.30 ja tänä aikana valikoimamestarit osallistuvat messuille työajalla 3-4 tuntia (esittelijöiden määrästä riippuen) ja muulla myymälähenkilökunnalla on mahdollisuus osallistua palkallisesti tilaisuuteen 1 tunnin ajan.

Tavarantoimittajien tuote-esittelymessuille julkaistaan kutsu aina erikseen tavarantoimittajille-sivuilla. Kutsu sisältää linkin sitovaan ilmoittautumiseen.