Helsingin Uimarit on vuoden urheiluseura 2018

Vuoden urheiluseura valittiin Urheilugaalassa 17.1.2019. Alkon 10 000 euron stipendin urheiluseuralle ojensi toimitusjohtaja Leena Laitinen.

Vuoden urheiluseura -stipendin teemaksi valittiin tänä vuonna seuran ihmiset.  Vuoden Urheiluseura pitää hyvää huolta ihmisten osaamisesta, kiittää ja kannustaa heitä, panostaa uusien ihmisten rekrytointiin ja perehdyttämiseen sekä yhteisöllisyyteen. Erityisesti halutaan huomioida nuoret, ja antaa heille urheilun avulla siivet jotka kantavat läpi koko elämän. Voittajaseurassa tehdään työtä sen eteen, että kaikki voivat harrastaa osaamistasostaan riippumatta, tulla hyväksytyiksi ja kokea onnistumisen iloa ja joukkuehenkeä.

”Urheilu ja liikunta tukevat nuorten elämää ja Alko haluaa olla mukana tukemassa päihteettömän lapsuuden ja nuoruuden kokemuksia”, sanoo Alkon toimitusjohtaja Leena Laitinen.

Voittaja palkittiin tittelin ja Uno-pokaalin lisäksi Alkon lahjoittamalla 10 000 euron stipendillä. Muut ehdokkaat olivat Oulun Kärpät 46 ry ja Pesäkarhut Porista. Alko jakoi stipendin vuoden urheiluseuralle nyt viidettä kertaa.

Lisää tunnelmia Urheilugaalasta.

Helsingin Uimarit ottaa koko jengin mukaanHelsingin Uimarit on vuonna 1916 perustettu hyväntuulinen ja yhteisöllinen uintiseura, jonka viikoittaisessa toiminnassa on mukana noin 900 uimaria vauvasta vaariin. Pääpaino toiminnassa on nuorten uinnissa ja taitouinnissa. Helsingin Uimareissa on aivan erityinen yhteisöllinen seurahenki, joka näkyy yhdessä tekemisenä, ilona, nauruna ja jutteluina. Ryhmähenkeen panostetaan jokaisissa harjoituksissa, vaikka pääosin onkin kyse yksilölajeista. Toiminnassa painotetaan elämän arvoja ja nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia – kavereita, ryhmässä toimimisen taitoja, tavoitteellisuutta, liikunnan iloa ja hyviä elämäntapoja. Helsingin Uimareissa jokainen on arvokas. Tärkeintä ei ole menestys vaan liikunnan ilo!

Tasapuolinen valinta on varmistettu

Vuoden urheiluseura valitaan niin, että jokainen halukas liikuntajärjestö esittää Olympiakomitealle yhtä seuraa palkittavaksi. Yksittäinen seura ei voi toimia palkinnon hakijana. Tehdyistä esityksistä Olympiakomitean raati valitsi tänä vuonna viisi seuraa. Alkon ja Olympiakomitean raati valitsi näistä kolme seuraa, joista varsinainen voittaja valittiin. Lopullisen vuoden urheiluseura -valinnan teki Urheilugaalan raati.

Lisää Alkon ja Olympiakomitean yhteistyöstä.

Ylempi Kuva Urheilugaala Eemeli Sarka
Alempi kuva Tuomas Sauliala