Alko avaa uuden myymälän Kuopion Kolmisoppeen

Alko avaa 90-vuotissyntymäpäivänään 5. huhtikuuta klo 10 uuden myymälän Kuopion Kolmisoppeen.  

Kuopio saa Alkon 90-vuotissyntymäpäivän kunniaksi uuden myymälän.

”Myymälän avauspäivä on suunniteltu juuri juhlapäiväksi viides huhtikuuta. Myymälä sijaitsee Kolmisopen kauppakeskuksessa ja tulee olemaan Kuopion ydinalueen seitsemäs myymälä”, kertoo palvelujohtaja Mika Kauppinen.

Uusien myymälöiden perustaminen pohjautuu Alkossa kokonaisarviointiin. Liikepaikkojen muutostarpeita tarkastellaan kysynnän ja asiakasvirtojen pohjalta.

”Kun mietimme uusia myymälöitä tai uusia liiketiloja, tarkastelemme kehittyviä asuinalueita, monipuolisia ostosympäristöjä ja liikenteen solmukohtia. Paikkoja, jotka ovat asiakkaille luontevia ja vaivattomia asiointipaikkoja.” 

Uuden myymälän valikoima monipuolistaa kuopiolaisten tuotetarjontaa

Uuden myymälän kokonaispinta-ala on 152 neliötä, ja tuotteita on valikoimassa noin 550.

”Olemme pyrkineet valitsemaan uuden myymälän tuotteisiin vähän erilaisempaa valikoimaa, kuin mitä löytyy muista Kuopion Alkoista ja näin monipuolistamaan kuopiolaisten tuoterepertuaaria”, kertoo Kauppinen ja lisää: ”Verkkokaupastamme toki koko Alkon valikoima on tasapuolisesti kaikkien saatavilla. Jokainen myymälä toimii verkkokaupan noutopisteenä. Toimitus on veloitukseton ja toimitusaika nopeimmillaan pari päivää.”

Alkon asiakkaat ovat löytäneet yhä vahvemmin myös verkkoasioinnin. Valtakunnallisesti verkkokauppatilaukset kasvoivat viime vuonna noin 27 prosenttia.

”Samoissa lukemissa olemme myös Kuopion seudulla. Asiakkaat arvostavat vaivattomuutta ja sitä, että asiointi ei ole riippuvainen ajasta tai paikasta. He haluavat myös minimoida asiointiaikaa sekä lähikontakteja myymälässä.” 

Myymälä avataan Alkon 90-vuotissyntymäpäivänä

Alko täyttää viides huhtikuuta 90 vuotta. Lukusarja 543210 on yksi Suomen historian tunnetuimpia lukusarjoja. Vuodesta 1919 voimassa olleen kieltolain päätyttyä ensimmäiset Alkon myymälät avautuivat 5.4.1932 klo 10. Myymälöitä avattiin kaikkiaan 48, joista kaksi Kuopioon.

”Asiakaspalvelussamme olemme tulleet pitkälle niistä ajoista, kun myymälöistä tehtiin kolkkoja ja luotaantyöntäviä. Pullot olivat vaaka-asennossa ja etiketit piilossa. Myyjä ei saanut esitellä, saati suositella juomia, vaan myymälän seinällä riippuvasta hinnastosta näki mitä lajeja oli saatavilla. Tänä päivänä asiakaspalvelu on meille vastuullisuuden ohella ykkösasia”, kertoo palvelupäällikkö Anne Martikkala

Alko lanseeraa juhlan kunniaksi oman alkoholittoman vegaanisen kuohujuoman, joka tulee myyntiin juuri Alkon syntymäpäivänä. Kuohujuoman tuottaja on kotimainen pientuottaja Korpihilla.

”Trendikkäästi vaaleanpunaisen kuohujuoman makuna on karpalo ja maarianheinä. Kuohuva on makean hapokas, raikas ja hennon mausteinen. Maussa viipyilee myös kukkaniityt. Tämä alkoholiton kuplajuoma sopii hyvin kevään ja kesän juhliin sekä vaikkapa piknikille”, Martikkala kuvailee.  

Alko on aiemmin kertonut avaavansa uudet myymälät tänä vuonna Hämeenlinnan Tiiriöön, Vaasan Liisanlehtoon, Porvoon vanhaankaupunkiin ja Helsingin Katajanokalle.

Lisätietoja

Palvelujohtaja Mika Kauppinen, p. 040 566 5495, mika.kauppinen@alko.fi   

Alkon viestintä: mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi