Alko tukee yksinäisyyttä taklaavan Kaverisovelluksen kehittämistä

Kaverisovellus on startup-yrityksen kehittämä aikuisille suunnattu sovellus, jonka avulla voi löytää ystävän. Sovellus on maksuton ja se toimii kaikkialla Suomessa. Alkon tavoitteena on yhdessä Kaverisovelluksen kanssa vähentää yksinäisyyttä yhteiskunnassamme sekä ennaltaehkäistä yksinäisyydestä aiheutuvia alkoholihaittoja.

"Meillä on Alkon kanssa sama tavoite: helpottaa yksinäisyyden kokemusta ja tuoda konkreettista apua yksinäisyyttä kokeville. Saamme Alkolta nyt tärkeää apua sovelluksen alkuvaiheen kehittämistyöhön", Arla Joensuu Kaverisovelluksesta kertoo. 

Alkon taloudellisella tuella sovellukseen kehitetään sähköinen tunnistautuminen.

"Meille on aidosti tärkeää, että voimme olla vastuullisuustyömme kautta edistämässä suomalaisten hyvinvointia, ja Kaverisovelluksessa on kyse juuri siitä", kertoo Alkon vastuullisuuspäällikkö Marja Aho.  

Kaverisovellus auttaa erilaisissa elämäntilanteissa olevia löytämään kaverin

Kaverisovellus on suunnattu aikuisille kaverin löytämiseen. Joka kolmas suomalaisista kokee yksinäisyyttä, ja sovelluksen avulla voi löytää keskusteluseuraa tai kaverin esimerkiksi urheiluun tai kulttuurimenoihin. Sovelluksen kautta voi etsiä myös naapuriapua arjen askareisiin. Sovelluksesta löytyy lisäksi yhteys useisiin tahoihin ja järjestöihin, joilta löytyy ammattiapua yksinäisyyden lieveilmiöihin. 

Kaverisovellusta hyödynnetään myös osana Alkon Work to Belong -hanketta. Hankkeen tavoitteena on ennaltaehkäistä ja vähentää henkilöstön yksinäisyyttä. Kaverisovellus on konkreettinen työkalu, joka voi auttaa myös työyhteisössä koetun yksinäisyyden ennaltaehkäisemisessä. 

Kaverisovelluksen löydät täältä: kaverisovellus.fi

 

Lisätiedot

Vastuullisuuspäällikkö Marja Aho, 040 709 1200, marja.aho@alko.fi

Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi