Alko uudisti ruokasymboleitaan

Uusia symboleita on 14 ja nyt symboleita on kaiken kaikkiaan 34.

Kesäkuun alusta alkaen Alkon tuotteiden hintalappuihin on ilmestynyt uusia ruokasymboleita. Uusia symboleita on 14 ja nyt symboleita on kaiken kaikkiaan 34. Uusien symboleiden joukossa ovat esimerkiksi sienet, sushi, simpukat ja osterit sekä voimakkaat ja miedot juustot.

Symboleiden tarkoituksena on entisestään helpottaa oikean ruoan ja juoman yhdistämistä. Uudet symbolit ovat ulkoasultaan saman tyylimaailman edustajia, joten ne sointuvat erinomaisesti vanhempien kollegojensa rinnalle. Symbolit on tehty mahdollisimman helpoiksi tulkita, jotta esimerkiksi ne miedot ja voimakkaat juustot erottaa toisistaan.

”Halusimme helpottaa asiakkaiden juomavalintoja ja tuoda lisää vaihtoehtoja, koska vanhojen symbolien koettiin olevan joissain tapauksissa aika suurpiirteisesti tulkittavissa. Agendana oli myös tuoda kokonaan uusia makumaailmoja mukaan. Esimerkiksi sushi ja muu aasialainen keittiö ovat suosittuja Suomessa, joten oli ajankohtaista päivittää ruokasymboleitamme myös nykyhetken trendejä mukaillen”, kertoo markkinointiasiantuntija Samu Ristoja.