Alkolle ISO 14001 -sertifikaatti

Alko on tehnyt suunnitelmallista ympäristötyötä jo 90-luvun alusta.

Alkon kaikki 347 myymälää, aluetoimistot sekä Helsingin pääkonttori saivat tammikuun lopussa puolueettoman sertifiointilaitoksen myöntämän kansainvälisen ISO 14001 -ympäristösertifikaatin. Suunnitelmallista ympäristötyötä on tehty jo 90-luvun alusta.

”Ympäristönäkökulma otetaan huomioon kaikissa toiminnoissamme kuljetuksista energiankulutukseen ja kierrätyksestä henkilöstön koulutukseen. Henkilökunnan osaaminen ja ympäristötietoisuus ovat työssämme avainasemassa. Jokaisessa 347 myymälässämme työskentelee asiaan perehdytetty ympäristövastaava, joka pitää huolen, että uudet työntekijät sisäistävät heti tuoreeltaan talon käytännöt”, sanoo vastuullisuusasiantuntija Virpi Valtonen Alkosta.

Viinipusseista sementtiä Turun seudulla

Alkon sertifikaatti perustuu konkreettisiin ympäristötekoihin.

”Arkisin esimerkki on myydyin tuotteemme muovikassi, joka on tehty 60-prosenttisesti kierrätysmuovista, josta osa on peräisin kuljetuslavojen ympärillä käytetystä muovista”, kertoo Valtonen.

”Toinen konkreettinen ympäristöteko on pullonkierrätys, joka on jatkunut 1950-luvulta. Vuonna 2012 aloitimme myös hanapakkausten sisäpussien kierrätyksen Turun seudulla. Alumiiniset sisäpussit ovat hankalasti hyödynnettävää jätettä. Nyt kerättäviä pusseja käytetään sementin valmistukseen. Kierrätysaluetta on suunniteltu laajennettavan tämän vuoden aikana”, Valtonen kertoo.