Anu Koskinen Alkon uudeksi valikoima- ja hankintajohtajaksi

Kauppatieteiden maisteri Anu Koskinen (48) on nimitetty Alkon uudeksi valikoima- ja hankintajohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi. Hän aloittaa tehtävässään 1. heinäkuuta 2020.

Anu Koskinen työskentelee tällä hetkellä kosmetiikkadivisioonan johtajana Oy Transmeri Ab:ssä. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Lumene Oy:ssä, GlaxoSmithKline Oy:ssä ja L´Oréal Finland Oy:ssä valikoimahallinnan, markkinoinnin ja liiketoiminnan johtotehtävissä.

Koskisella on yli 20 vuoden kokemus kansainvälisestä liiketoiminnasta muuttuvassa toimintaympäristössä. Hänellä on vahvaa kokemusta ja näyttöä strategiaa tukevien valikoimaprosessien kehittämishankkeista, asiakaslähtöisten tuoteportfolioiden hallinnasta, kuluttajalähtöisten brändien rakentamisesta ja markkinoinnista. Hän on myös toiminut useita vuosia esimiestehtävissä ja omaa vahvan kokemuksen johtamisesta, esimiestyöstä sekä osaamisen ja kyvykkyyksien kehittämisestä.

”Toivotan Anu Koskisen lämpimästi tervetulleeksi Alkoon. Hänen monipuolinen kokemuksensa valikoimien johtamisesta, hankinnasta ja prosessien kehittämisestä tukee maailmanluokan valikoimakokemuksen ja modernien prosessien edelleen vahvistamista”, toimitusjohtaja Leena Laitinen kertoo.

”Olen saanut Alkon myymälöissä erinomaista ja asiantuntevaa palvelua sekä löytänyt upeiden tuotteiden maailman. Innostuneet ja asiantuntevat alkolaiset ovat erinomainen lähtökohta kehittää yhdessä toimintaa vieläkin paremmaksi vastaamaan kuluttajien erilaisiin tarpeisiin. Myös yhtiön vastuullinen rooli suomalaisessa yhteiskunnassa innostaa minua. Odotan kovasti yhteistyötä upeiden ammattilaisten kanssa.”, Anu Koskinen sanoo.