Beaujolais nouveau myyntiin torstaina 20.11.2014

Vuoden 2014 syyskuun sää oli Beaujolais’n alueella poikkeuksellisen hyvä sadonkorjuun kannalta.

Beaujolais nouveau on valmistettu kuluvan satovuoden gamay-rypäleistä, ja se tulee myyntiin muutaman kuukauden kuluttua sadonkorjuusta. Viinit ovat tarkoitettu nautittaviksi mahdollisimman tuoreina. 

Alkoon tulee tänä vuonna kaksi beaujolais nouveau -viiniä:

455357 Duboeuf Beaujolais Nouveau 9,98€

Georges Duboeuf Beaujolais Nouveau on maultaan kevyt, vähätanniininen, kirsikkainen, vadelmainen, hennon banaaninen ja kevyen mausteinen.

Viiniä on ostettu Alkoon 32 400 pulloa. Viiniä edustaa Suomessa Beverage Partners Finland Oy.

413377 Château des Loges Beaujolais Villages Nouveau 9,98 €

Château des Loges Beaujolais Villages Nouveau on maultaan kevyt, vähätanniininen, punaherukkainen, mustikkainen, kevyen vadelmainen ja hennon mausteinen.

Viiniä on ostettu Alkoon 19 800 pulloa. Viiniä edustaa Suomessa Stella Wines Oy.

 Vuoden 2014 sadon laatuarvio erinomainen

Vuoden 2014 syyskuun sää oli Beaujolais’n alueella poikkeuksellisen hyvä sadonkorjuun kannalta, auringonpaisteesta saatiin nauttia normaalia syyskuuta enemmän. Tästä syystä rypäleet voitiin poimia optimaalisessa kypsyydessä syyskuun loppuun mennessä. Viineistä odotetaan runsaita, marjaisan raikkaita ja tasapainoisia.

Nauti nouveau hieman viilennettynä

Beaujolais nouveau on parhaimmillaan, kun se nautitaan hieman viilennettynä, 12–14-asteisena. Viini säilyttää hedelmäisen luonteensa ja parhaat ominaisuutensa noin kuuden kuukauden ajan. Beaujolais nouveau sopii hyvin buffetpöydän viiniksi ja mutkattomaan yhdessäoloon. Sen kanssa maistuvat muun muassa juustot, sipulikeitto, piiraat, laadukkaat makkarat, pateet ja salaatit. Myös kananpoika ja muut kevyehköt liharuoat toimivat beaujolais nouveaun kumppanina.

Valmistusmenetelmä

Beaujolais nouveau valmistetaan macération carbonique -menetelmällä, jossa rypäletertut pannaan käymisastiaan kokonaisina. Massan painosta astian pohjalla olevat tertut murskaantuvat ja niistä valuva mehu alkaa käydä rypäleiden pinnalla olevan luonnonhiivan avulla. Käymisessä syntyvä hiilidioksidi työntää käymisastiassa olevan hapen pois ja imeytyy ylempänä oleviin rypäleterttuihin. Rypäleiden sisällä alkaa hiilidioksidikäyminen, joka saa lopuksi rypäleet puhkeamaan. Maseraatio kestää 4–5 vuorokautta, minkä jälkeen viini käy normaalin punaviinin tavoin. Tämä menetelmä tuottaa hedelmäistä ja runsasaromista punaviiniä.