Beaujolais Nouveau -viinit myyntiin Alkossa 21.11.

Pääsemme tunnelmoimaan uuden sadon viiniä, kun Beaujolais Nouveau -viinien myynti alkaa 21.11.

Tämän viikon torstai on marraskuun kolmas, ja pääsemme tunnelmoimaan uuden sadon viiniä, kun Beaujolais Nouveau -viinien myynti alkaa maailmanlaajuisesti 21.11. Beaujolais Nouveau on Gamay-rypäleestä valmistettu viini, joka lasketaan myyntiin jo parin kuukauden kuluttua sadonkorjuusta. Alkon myymälöihin tulee myyntiin kaksi eri beaujolais nouveau -viiniä.

Ranskassa Beaujolais Nouveau -päivä on yksi rakastetuimmista vuoden juhlista. Uuden sadon punaviiniä nautitaan jo heti keskiyöllä, kun vuorokausi vaihtuu. Myös Suomessa nämä mehumaiset ja hedelmäiset viinit ovat löytäneet ystävänsä. 

Sato aikaisempia vuosia pienempi, mutta sitäkin laadukkaampi

Beaujolais Nouveauta pidetään yleensä kurkistusikkunana uuden vuosikerran satoon ja siksi siihen kohdistuu suurta mielenkiintoa. 

”Vuoden 2019 sato on selkeästi pienempi verrattuna aikaisempiin vuosiin mutta sitäkin laadukkaampi. Sää oli Ranskassa äärimmäisen vaihteleva. Keväällä oli vielä pakkasia ja kesällä puolestaan pitkään jatkunutta kuivuutta, kun lämpötilat kohosivat yli 40 asteeseen. Elokuussa satoa koettelivat raekuurot”, kertoo tuotepäällikkö Iida Seppälä.

”Vuoden 2019 uuden sadon viinit ovat hyvin marjaisia, maussa on punaherukkaa ja villivadelmaa. Tuotteissa on hapokkuutta ja jopa tanniinisuuttakin. Aikaisemmilta vuosilta usein tyypillistä banaanisuutta ei ole tänä vuonna havaittavissa, vaan viinistä tulee esiin raikkaus ja marjaisuus”, Iida Seppälä jatkaa.

Beaujolais Nouveau on parhaimmillaan kuin se nautitaan hieman viilennettynä, noin 12-14 asteisena. Viinejä ei ole tarkoitettu kypsytettäväksi vaan nuorena nautittavaksi, sillä parhaat ominaisuutensa nämä viinit säilyttävät noin kuuden kuukauden ajan.

”Nouveaun kaveriksi sopivat erinomaisesti kalat, sushit, salaatit, kevyet juustot tai kana- ja kasvisruoat. Nouveaut sopivat mainiosti myös joulupöytään, kevyt viini toimii hyvin esimerkiksi joulun kasvisruokien sekä kinkun makuparina”, Iida Seppälä kertoo.

Lisätietoja

viestintäpäällikkö Varpu Göös
viestintäjohtaja Maritta Iso-Aho
Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8-17)