Espan myymälässä on vilkasta kesällä

Kesän suosikkeja ovat kuohu- ja roseeviinit. Viinien ohella cocktailit ja mocktailit ovat hittijuomia.

Alkon myynti kasvoi alkuvuonna 2016 vajaa kaksi prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Myynti on kasvanut myös Alkon Helsingin Esplanadin myymälässä, joka on palvellut asiakkaita kesästä 2014 lähtien.

”Espan myynti on ollut nousujohteinen. Kasvu johtuu osittain siitä, että myymälämme on toiminut suhteellisen vähän aikaa. Saamme jatkuvasti uusia asiakkaita”, iloitsee myymäläpäällikkö Pekka Matikainen.

Sijainti Helsingin ydinkeskustassa, sataman läheisyys ja lähistöllä sijaitseva turistibussipysäkki takaavat sen, että Espan myymälän asiakkaina käy kesäisin paljon ulkomaalaisia ja kotimaisia matkailijoita. Säällä on myös suuri vaikutus Espan asiakasmääriin. Aurinkoiset perjantait ja lauantait takaavat sen, että myymälässä on kiireistä. Lämpimällä ostetaan valmiiksi viileitä juomia kylmäkaapeista.

Kuohu- ja roseeviinit sekä pikniktarvikkeet kesän suosikkeja

Kesän suosikkituotteita Espan myymälässä ovat kuohu- ja roseeviinit. Viinien ohella cocktailit ja alkoholittomat mocktailit ovat tämän kesän ehdottomia hittijuomia. Niitä varten hankitaan maustettuja viinejä, väkeviä, ginejä, vermutteja ja tonic-vesiä. Asiakkaat ostavat myös piknik-tarvikkeita, kuten kertakäyttölaseja, huopia, kylmälaukkuja ja pullonsulkijoita. Kesäperjantaina saattaa mennä satoja kertakäyttölaseja.

”Tuotevalikoimassa on huomioitu matkailijat. Valikoimassamme on laadukkaita kotimaisia tuotteita, esimerkiksi marjalikööreitä, pienpanimo-oluita ja väkeviä sekä Suomessa suunniteltuja ja tuotettuja oheistarvikkeita”, toteaa Pekka Matikainen.

Hanapakkausten ja muovipullojen osuus myynnistä kasvaa kesällä. Espan myymälässä kesällä hanapakkauksessa myytävän puna- ja valkoviinin osuus ko. viinien myynnistä on yli 20 prosenttia.

Mobiililaitteet erinomaisena apuna asiakaspalvelussa

Asiakkaat antavat positiivista palautetta Espan alkolaisten asiakaspalvelusta ja tuoteosaamisesta. Myymälän raikas visuaalinen ilme saa paljon kiitosta. Usein asiakkaat tiedustelevat, saako Esplanadin puistossa nauttia alkoholijuomia. Voimassa olevan lainsäädännön mukaan tämä on mahdollista.

Espan myymälässä on kesäyöntekijänä restonomiopiskelija Sanna Manninen.

”Nautin työstä Alkon myymälässä. Työ on monipuolista ja parasta työssä on asiakkaat. Nuoret asiakkaat ovat todella kiinnostuneista viineistä ja erikoisoluista.”

Espa on ollut Alkon pilottimyymälä mobiililaitteiden käytössä.

”Saimme älypuhelimet käyttöön heti myymälän avautuessa. Mobiililaiteet ovat olleet meillä asiakaspalvelun apuna ja aktiivisessa käytössä yli kaksi vuotta. Ne on todettu erinomaisen hyviksi. Asiakaspalvelutilanne ei turhaan katkea ja laitteella voi näppärästi yhdessä asiakkaan kanssa etsiä yksityiskohtaisia tuotetietoja Alkon verkkosivuilta”, kertoo Pekka Matikainen.

Alko ottaa mobiililaiteet käyttöön kaikissa myymälöissään vuoden 2016 aikana. Mobiililaite toimii asiakaspalvelun ja marraskuussa kuluttajille avautuvan verkkokaupan saumattomana tukena.

Tuotevalikoimassa on huomioitu matkailijat. Valikoimassamme on laadukkaita kotimaisia tuotteita, esimerkiksi marjalikööreitä, pienpanimo-oluita ja väkeviä sekä Suomessa suunniteltuja ja tuotettuja oheistarvikkeita
Pekka Matikainen