Kevään iloisin juhla on täällä

Vappuviikko tuo reippaan piikin kuohuviinien ja samppanjan myyntiin.

Kuohuviinien arvioidaan tekevän kauppansa 510 prosenttia tavallista viikkoa enemmän ja samppanjan 300 prosenttia enemmän Alkon myymälöissä vappuna. Kuohuviineistä eniten kasvaa 13–16,99 maksavien pullojen myynti.

Myös kevätsesongin suosikin roseeviinin myynti nousee arviolta 200 prosenttia vapun alla. Valkoviinejä myydään 60 prosenttia enemmän, siidereitä 90 prosenttia enemmän ja yli 4,7 prosenttisia pohjahiivaoluita 120 prosenttia enemmän. Alkoholittomat viinit kasvattavat myyntiään 180 prosenttia.

Vapun vaikutusta myyntiin on arvioitu vuoden 2017 myyntilukujen perusteella.

Vappuna luotetaan perinteisiin

Makeat ja suolaiset herkut siman sekä kuohuviinien kaverina ovat keskeinen osa suomalaista vapun viettoa. Perinteisestä vappukattauksesta voi löytyä esimerkiksi tippaleipiä, munkkeja, sillikaviaaria, ja erilaisia kala-, liha- sekä kasvisherkkuja. Trendikäs vaihtoehto näiden rinnalle on Master of Wine, tuoteviestinpäällikkö Taina Vilkunan mukaan erilaiset tuulihatut. ”Tuulihatut ovat nyt pop! Ne voi täyttää joko suolaisella (pateet, sinihomejuustotäytteet tms.) tai makealla (kermavaahtoa ja mansikoita) täytteellä ja käyttää mielikuvitusta niin paljon kuin haluaa. Samoin tuulihattujen teossa voi valita helpon tai hieman vaivaa vaativan tavan eli joko ostaa ne kaupan pakastealtaasta tai tehdä itse. Tuulihatut kestävät hyvin myös kuljetuksen piknikille, kun niitä ei täytä liian aikaisin”, kertoo Vilkuna.

”Juomaksi näiden kanssa sopii niin kupliva kuin valko- tai roseeviinikin, oman maun mukaan, alkoholilla tai ilman. Kaikki kuplivat sekä raikkaat valkoviinit ja kepeät punaviinit, alkoholittomat siiderit sekä oluet ovat myös täydellisiä vappujuomia”, Vilkuna sanoo.

Kierrätä vapun jäljet

Vapun juhlimisesta saattaa syntyä paljon kierrätettävää. Alkosta ostetut tyhjät pullot voi palauttaa mihin tahansa palautuspisteeseen Suomessa. Alumiiniset ja muoviset viinipussit muovisine hanoineen sekä kaikki hanapakkausten sisällä olevat sisäpussit hanoineen voi palauttaa Alkon myymälöissä oleviin keräyslaatikoihin Helsingin, Uudenmaan, Turun ja Lounais-Suomen alueella.

”Kierrätyksen lisäksi oman vapunvieton ympäristövaikutuksia voi vähentää myös valitsemalla Alkon ympäristömerkittyjä tuotteita”, kertoo Alkon kestävän kehityksen päällikkö Laura Varpasuo.

Vapun aukiolot

Vappua edeltävän viikon perjantaina 27.4. myymälät ovat avoinna normaalin perjantaisen aukioloajan mukaan, eli useimmat myymälät palvelevat klo 9–21. Vappua edeltävän viikon lauantaina 28.4. myymälät ovat avoinna normaalin lauantaiaukioloajan mukaan, eli useimmat myymälät palvelevat klo 9–18. Vapunaattona maanantaina 30.4. myymälät palvelevat klo 9–18 seuraavia myymälöitä lukuun ottamatta:

  • Helsinki Mannerheimintie klo 10–18

  • Utsjoki Nuorgam klo 10–18

  • Jomala klo 10–18

  • Maarianhamina Sittkoff klo 10–18

  • Turun kauppahalli klo 9–16

Vappupäivänä 1.5. Alkon myymälät ovat kiinni.

Lisätiedot:

tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna, 020 711 5107

viestintäasiantuntija Elina Tompuri, 020 711 5449