Pääsiäsipöytään halutaan kattaa parasta

Pääsiäinen kasvattaa litramääräisesti eniten punaviinien myyntiä, joka nousee pääsiäisviikolla 69 %.

Pääsiäisviikon neljän päivän myynti on noin 36 prosenttia normaalia kuusipäiväistä viikkoa korkeampi. Litroissa myynnin kasvu on noin 628 000 litraa. Pääsiäisviikolla myymälöissä käy noin 1 139 750 asiakasta, kun normaalina alkuviikkona myymälöissä asioi 533 750 asiakasta.

Pääsiäisenä parasta pöytää   

Pääsiäinen kasvattaa litramääräisesti eniten punaviinien myyntiä, jonka myynti nousee pääsiäisviikolla 69 prosenttia. Pääsiäisen juhlapöytään ostetaan keskimääräistä kalliimpaa viiniä. Eniten (99 prosenttia) pääsiäisen alla kasvaakin 13–16,99 euroa maksavien punaviinien myynti.

Valkoviinejä myydään pääsiäisen alla 43 prosenttia tavallista arkiviikkoa enemmän. Eniten (50 prosenttia) pääsiäisviikolla kasvaa 10–12,99 euroa maksavien valkoviinien myynti. Kuohuviinejä myydään pääsiäisen alla 38 prosenttia enemmän. Kuohuviineistä eniten kasvaa 10–12,99 euroa maksavien kuohuviinien myynti.

Panimotuotteista longdrink-juomien myynti kasvaa 24 prosenttia ja IV-oluiden myynti 10 prosenttia.

Pääsiäisen vaikutus myyntiin on arvioitu edellisen vuoden myyntilukujen perusteella.

Lammas tykkää punaisesta  

Lammas on pääsiäisen ykkösruoka – oli tarjolla sitten viulua, paistia tai fileetä ja maustettiin se valkosipulilla, kahvilla tai rosmariinilla.

Tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna Alkosta valitsisi lampaalle täyteläistä punaviiniä. ”Mehevä ja hilloinen shiraz tai malbec sekä roteva ja voimakas cabernet sauvignon tai syrah ovat hyviä vaihtoehtoja. Myös vivahteikkaat ja ryhdikkäät tempranillot tai sangioveset sopivat hienosti lampaan makumaailmaan”, kertoo Vilkuna.

Olut on myös oiva valinta pääsiäispöytään. Alkon valikoimaan saapuu myös erä sesonkia varten tehtyjä pääsiäisoluita. ”Oluista pehmeät ja aromikkaat tummat lagerit, hedelmäiset ja vivahteikkaat alet ja rotevat ja luonteikkaat portterit ja stoutit ovat hyviä valintoja pääsiäislampaalle valmistustavan, mausteisuuden ja tietysti oman maun mukaan”, jatkaa Vilkuna.

Pääsiäisen makealle herkulle pashalle Vilkuna parittaisi hedelmäisen makeaa tokajia, joka sopii pashan täyteläiseen suutuntumaan. ”Makeanpaksu malagaviini tai tuhti tumma olut taas käyvät hyvin täyteläiselle mämmille”, Vilkuna vinkkaa.

Myymälöiden aukioloajat

Kiirastorstaina 17.4. myymälät palvelevat klo 9–20. Pitkäperjantaista toiseen pääsiäispäivään, pääsiäislauantai mukaan lukien, myymälät ovat kiinni.

Miten laskettu?
Pääsiäisen vaikutus myyntiin on arvioitu edellisen vuoden myyntilukujen perusteella.