Paperit, kiitos

Myynninvalvonnan teemaviikoilla kannustetaan nuoria näyttämään oma-aloitteisesti henkilöpaperit.

Alkossa myynninvalvonta on henkilökunnalle arjen toimintaa, johon heidät on koulutettu, ja jossa he ottavat huomioon hyvän asiakaspalvelun. 

”Iän tarkistaminen kuuluu Alkon henkilökunnan työtehtäviin. Ikärajavalvonnan lisäksi huolehdimme siitä, ettei alkoholia joudu välitykseen eikä sitä myydä päihtyneille”, kertoo Järvenpään Prisman Alkon myymäläpäällikkö Ulla Wirnes.

Järvenpään Prisman Alkossa ikäraja-, päihtymysepäily- ja välittämisepäilytarkistuksia tehdään yhteensä noin viisikymmentä päivässä. 

Maanantaina 11.5. alkavien myynninvalvonnan teemaviikkojen tarkoituksena on kannustaa nuoria Alkon asiakkaita näyttämään oma-aloitteisesti henkilöpaperit. Teemaviikoilla halutaan myös muistuttaa myynnin ikärajoista ja haastaa osallistumaan ”En välitä” -somekampanjaan. Teemaviikot kuuluvat myös radioissa soitettavin mainoksin.

Vuodesta 2008 Alkossa työskennellyt ja pari vuotta myymäläpäällikkötehtävissä ollut Wirnes on kohdannut urallaan lukuisia haastaviakin myynninvalvontatilanteita. Useimmiten myynninvalvonta sujuu leppoisasti, sillä säännöt ovat hyvin asiakkaiden tiedossa. Esimerkiksi sen suhteen, mitkä henkilöllisyystodistukset hyväksytään iän todistamiseksi. Alkoissa iän todistamiseen käyvät passit, ajokortit ja henkilökortit.

Toisinaan eteen tulee hankalampiakin tapauksia.

”Vaikeimpia ovat ne tapaukset, kun asiakas ei myönnä sitä, ettei ole ostokunnossa”, Wirnes kertoo.

Tutustu Älä välitä -sivustoon ja kampanjaan osoitteessa envälitä.fi.