Pienpanimo-oluiden myynti vahvassa kasvussa

Alko myi viime vuonna 122 erilaista kotimaista pienpanimo-olutta. Pienpanimotuotteiden myynti kasvoi lähes 40 %.


Kotimainen olutkulttuuri, erityisesti erikoisoluiden kysyntä, on viime vuosina kehittynyt myönteisesti. Kotimaiset pienpanimo-oluet toimivat erikoisolutkysynnän veturina. Pienpanimoliitto ja Alko tekevät tiivistä yhteistyötä, jotta asiakkailla olisi tarjolla mahdollisimman monipuolinen kattaus erikoisoluita.

Pienpanimo-oluiden myynnissä 40 prosentin kasvu

Alko myi viime vuonna 122 erilaista kotimaista pienpanimo-olutta 29 pienpanimolta. Kotimaiset pienpanimo-oluet edustivat yli 20 prosenttia Alkon noin 540 oluen kokonaisvalikoimasta. Pienpanimotuotteiden myyntivolyymi kasvoi lähes 40 prosenttia ja niiden myynti oli kuusi prosenttia Alkon oluiden kokonaismyynnistä.

”Ennustamme oluiden kysynnän ja tarjonnan kasvavan edelleen. Uskon, että saamme valikoimiimme vähintään 50 uutta kotimaista pienpanimo-olutta tämän vuoden loppuun mennessä”, kertoo tuoteryhmäpäällikkö Mika Kauppinen.

Alko on kuunnellut pienpanimoita ja kehittänyt toimintaansa toiveidemme suuntaan. Olemme tyytyväisiä yhteistyön kehittymisestä
Pienpanimoliiton puheenjohtaja Mika Tuhkanen

Pienpanimo-oluet joustavasti Alkon hyllyyn

Kotimaisten pienpanimo-oluiden valikoima on kasvanut vuosi vuodelta. Alko on toiminut tiiviissä yhteistyössä Pienpanimoliiton kanssa jo useamman vuoden ja kehittänyt toimintaansa alan esittämien toiveiden suuntaan.

Alkon tuotehaut mahdollistavat kaikkien kotimaisten tuotteiden tarjoamisen niin valtakunnalliseen kuin paikalliseen valikoimaan. Pienpanimoiden tuotanto ei aina riitä koko Alkon myymäläverkoston myyntiin. Tällaisten paikallisesti saatavien tuotteiden ollessa kysymyksessä panimot voivatkin valita ympäri Suomen 1-10 Alkoa, joihin haluavat tuotteitaan toimittaa.

Panimot päättävät itse tarjoamansa tuotteet ja asettavat niille kuluttajahinnan. Alko tarkistaa tuotteiden laadun aistinvaraisesti ja kemiallisesti. Oluet ovat Alkon valikoimassa jopa kuukaudessa tuotteen tarjoamisesta.

”Alko on kuunnellut pienpanimoita ja kehittänyt toimintaansa toiveidemme suuntaan. Olemme tyytyväisiä yhteistyön kehittymisestä”, sanoo Pienpanimoliiton puheenjohtaja Mika Tuhkanen.

Avattava verkkokauppa mahdollistaa valtakunnallisen saatavuuden

Marraskuussa avattava Alkon verkkokauppa tulee helpottamaan pienpanimoiden ja pientuottajien tuotteiden valtakunnallista saatavuutta. Asiakas voi tällöin vaivatta tilata yksittäisenkin tuotteen mihin tahansa Alkon myymälään tai noutopisteeseen.

”Toivomme, että Alkon verkkokauppa parantaa edelleen mahdollisuuksia tarjota tuotteitamme asiakkaille ympäri Suomea”, sanoo Mika Tuhkanen.

Lisätiedot:
Pienpanimoliiton puheenjohtaja Mika Tuhkanen, puh. 0400 869 311
tuoteryhmäpäällikkö Mika Kauppinen, puh. 020 711 5381
viestintäjohtaja Maritta Iso-Aho, puh. 020 711 5443