Alko lahjoittaa Välivesiä Tapaturmapäivän kampanjaan

Alko on mukana Tapaturmapäivän kampanjassa lahjoittamalla reilut 4000 pulloa Välivettä jaettavaksi kampanjan paikallistapahtumissa. Välivesiä jaetaan 15 paikkakunnalla ympäri Suomen.

Tapaturmaviikkoa vietetään 9.–15.5.2022 ja viikko huipentuu Tapaturmapäivään 13.5.2022. Välivettä on jaossa tapahtumissa Helsingissä, Huittisilla, Kemissä, Kokkolassa, Kotkassa, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Muoniossa, Pellossa, Porissa, Rovaniemellä, Tampereella, Turussa, Savitaipaleella ja Virroilla.

Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoiset jakavat Välivettä kampanja-ämpärin ja Mökkielämän turvallisuustarkistuslistan mukana mökkipaikkakuntien paikalliskampanjoissa. Tarkistuslistaa on jaossa myös kampanjassa mukana olevien paikkakuntien Alkon myymälöissä.

Päihteet usein mukana tapaturmissa

Vuonna 2020 tapaturmaisesti kuolleista 16 prosenttia oli päihteiden vaikutuksen alaisena tapaturmahetkellä. Lähes 89 prosenttia näistä oli alkoholin vaikutuksen alaisena tapahtuneita. Yleisintä päihtymys oli saunan kuumuuteen ja tulipaloissa menehtyneillä.

”Alkoholihaitoista keskusteltaessa usein unohdetaan akuutit haitat ja riskit arkisissa tilanteissa. Kesälomakauden käynnistyessä on tärkeää muistuttaa, että alkoholi on merkittävin yksittäinen tekijä tapaturmissa, jotka tapahtuvat kotona ja vapaa-ajalla. Pelkästään asian tiedostaminen toivottavasti herättää jokaisen pohtimaan omaan alkoholinkäyttöön liittyviä tapoja ja tilanteita”, toteaa vastuullisuuspäällikkö Marja Aho Alkosta.

Tapaturmapäivän tavoitteena on saada suomalaiset miettimään, miten he voisivat omalla käyttäytymisellään ehkäistä tapaturmia niin liikenteessä, työpaikalla kuin erityisesti koti- ja vapaa-ajalla. Tapaturmapäivä-kampanja tavoittaa yleensä yli miljoona suomalaista.

Tänä keväänä Tapaturmapäivän kampanjan teemana on mökkiympäristö ja erityisesti päihteet sekä erilaiset tapaturmat. Kampanja ei syyllistä, vaan sen avulla pyritään herättelemään ihmisiä huomioimaan, voisiko remonttityöt, uintiretket ja muut mökkitekemiset jättää väliin päihteiden vaikutuksen alaisena. Kampanja näkyy televisiossa, radiossa, paikallislehdissä sekä sosiaalisessa mediassa.


Lisätietoja

Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Kuva: Tapaturmapäivä