Vuoden poliisi

Rikosylikonstaapeli Hannu Kangas tekee poliisin perustyötä, päivittäisrikosten tutkintaa.

Rikosylikonstaapeli Hannu Kangas Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta valittiin Vuoden poliisiksi 2016.

Kirkkonummen poliisiaseman perustutkinnassa ryhmänjohtajana työskentelevä Kangas tekee poliisin perustyötä, päivittäisrikosten tutkintaa. Valinnalla halutaan näin poliisin 200-vuotisjuhlavuotena korostaa peruspoliisityön suurta arvoa koko poliisitoiminnalle.

”Tässä pienetkin asiat asianomistajan näkökulmasta katsottuna ovat usein tärkeitä ja kukapa sen tietää, milloin se hyvin hoidettu alaikäisen näpistys juttu ehkäisee jo alkamassa olevan rikoskierteen ja syrjäytymisen”, Vuoden Poliisi Hannu Kangas sanoo.  

Yhteistyötä ja sovittelua  

Rikosylikonstaapeli Hannu Kangas korostaa yhteistyön merkitystä poliisissa. Hänen mukaansa työtä tehdään yhteistyössä kentän, tutkinnan, lupahallinnon ja erinäisten poliisihallinnon ulkopuolisten tahojen kuten lastensuojelun kanssa. Kangas on työssään pyrkinyt hyödyntämään mahdollisimman paljon sovittelua niin nuorten kuin muissakin jutuissa.

”Sovittelulla päästään usein parempaan ja pysyvämpään ratkaisuun kuin saman asian raskaalla ja kalliilla rikosprosessilla”, hän sanoo.

Vuoden Poliisi valittiin nyt 41. kerran. Valinnan tekevät yhteistyössä Helsingin Nuorkauppakamari, Suomen Poliisijärjestöjen Liitto sekä Poliisihallitus. Alko on yksi projektin pitkäaikaisemmista yhteistyökumppaneista.  

Alko onnittelee lämpimästi Vuoden poliisia!  

Kuva: Katja Almgren, SPJL