Vuoden raittiusteko 2018 -tunnustus Lydia-mobiilipelille

Raittiuden Ystävät ry palkitsi Alkon julkaiseman Lydia-pelin mobiiliversion vuoden raittiustekona.

Raati perusteli palkintoa sillä että Lydia-peli auttaa rohkeudella ja avoimuudellaan aikuisia lapsuutensa päihdemuistojen käsittelemisessä sekä päihdeongelmien ehkäisemisessä.

Lydia on seikkailupeli, jonka pääteemana on vanhemman alkoholinkäyttö lapsen näkökulmasta. Lydian kasvutarina antaa pelaajalle mahdollisuuden kokea, miltä humalaisen aikuisen outo käytös lapsesta tuntuu, ja miten alkoholismi voi jättää varjonsa lapsen koko elämään.

Alko julkaisi Platonic Partnershipin kehittämän Lydia-mobiilipelin syyskuussa maksuttomana ja suomenkielisenä versiona, jotta tarinavetoinen menestyspeli saisi entistä laajemman yleisön. Mobiilipeliä on pelannut syksyn aikana vajaa kaksi tuhatta pelaajaa.

”Yksikin alkoholin liikakäytön varjostama lapsuus on liikaa. Haluamme rohkeasti löytää uusia tapoja, joilla nostaa alkoholin asema yhteiskunnassamme keskusteluun”, sanoo vastuullisuusasiantuntija Virpi Valtonen.

Raittiuden Ystävät ry on Suomen vanhin valtakunnallinen kansalaisjärjestö. Yhdistys edistää terveitä ja raittiita elämäntapoja sekä toimii päihteiden käytön ja haittojen vähentämiseksi. Vuoden raittiusteko -tunnustus jaetaan henkilölle tai taholle, joka toiminnallaan edistää merkittävästi raittiutta ja terveitä elämäntapoja. Raittiuden Ystävät myönsi tänä vuonna Vuoden raittiusteko -tunnustuksen Lydia-pelin lisäksi myös Lounais-Suomen poliisilaitoksen ylikonstaapeli Janne Aro-Heinilälle.

kuva: Joni Villanen