Vuoden urheiluseura juhlistaa voittoaan

Helsingin Uimarit palkittiin tammikuussa järjestetyssä Urheilugaalassa vuoden urheiluseura -tunnustuksella ja Alkon 10 000 euron stipendillä. Mitä seuralle kuuluu nyt?

Palkinnon teemana oli tänä vuonna seuran ihmiset, joita Helsingin Uimarit vaalivat esimerkillisesti. Seuran nuorisopäällikkö Riikka Nordström kertoo, että kaikki seuran jäsenet pääsevät nauttimaan yhdessä ansaitusta tunnustuksesta. Urheilugaalassa saatu Uno-pokaali onkin jo kiertänyt eri ryhmissä ja ollut hartaasti odotettu vieras altaan reunalla.

Yhteisöllisyys, ihmisläheisyys ja seuran ihmiset ovat lähtökohtana kaikessa toiminnassa, jossa on mukana noin 900 uimaria vauvasta vaariin. Yhteisöllinen seurahenki näkyy esimerkiksi siinä, että vapaaehtoisia ei ole vaikea saada toimintaan mukaan. Ryhmähengen lisäksi tärkeitä arvoja ovat nuorten kokonaisvaltainen hyvinvointi ja hyvän elämän arvot.

Stipendirahoilla tuetaan kaikkia ryhmiä

Helsingin Uimareiden tavoite on, että palkintorahoilla ostetaan jokaiseen ryhmään jotain. Seura on ostanut erilaisia patjoja sekä vauva- ja perheuintiin että uimakoulutoimintaan lisäämään monipuolisuutta ja liikunnan iloa uinnin opetteluun.  Valmennusryhmille on hankittu jumppamattoja ja videokamera.  Muutamissa ryhmissä on ehditty jo videoida uimarien tekniikkaa sekä veden alta että pinnalta. Kameraa pystytään hyödyntämään myös kilpailuanalyysien teossa. Stipendin ansiosta Helsingin Uimarit on päättänyt myös tukea ammattimaiseen urheiluun tähtääviä uimareita järjestämällä mahdollisuuden Edustusryhmään.

Helsingin Uimareilla on tällä hetkellä käynnissä ”Seura on me” -hanke, jonka tavoitteena on kasvattaa sosiaalista yhteenkuuluvuutta seurassa sitouttaen uimariperheitä, ehkäisten liikunnan lopettamista ja edistäen terveellisiä elämäntapoja.

Alko tukee Olympiakomiteaa, joka puolestaan jakaa tukea suomalaisille liikunta- ja urheiluseuroille. Yhteistyön tavoitteena on lisätä suomalaisten liikettä ja näin tukea terveellisiä elämäntapoja, edistää nuorten hyvinvointia ja ehkäistä syrjäytymistä. Kun suomalaiset voivat hyvin, myös yhteiskuntamme voi hyvin. Alko on tukenut jo vuodesta 2003 suomalaista seuratoimintaa, joka liikuttaa yli miljoonaa suomalaista ympäri maan. Alko ja Olympiakomitea valitsevat yhdessä liikuntajärjestöjen esityksestä vuoden urheiluseuraehdokkaat, joista lopullisen voittajan valitsee Urheilugaalan raati.

Paras seura juhli porukalla Helsingissä Pirkkolan uimahallissa

Kevään kohokohta Urheilugaalan jälkeen oli lauantaina 13.4. Pirkkolan uimahallissa järjestetty Paras seura -juhla, jossa oli mukana 300 innokasta jäsentä. Myös Alkon vastuullisuuspäällikkö Marja Aho oli kutsuttu juhlimaan vuoden urheiluseuraa.

Juhlassa nähtiin niin pellehyppynäytös, puheita, taito- ja kilpauintinäytöksiä kuin 20 vuotta täyttävän vauvauinnin juhlistamista ja pellehyppykoulu lapsille sekä wipit-rata.

”Oli hienoa olla paikan päällä Paras seura -tilaisuudessa. Tunnelma juhlassa oli ainutlaatuinen. Uimareiden taitoesitysten aikana seuratovereiden kannustaminen, lämmin yhteishenki ja yhteen hiileen puhaltaminen tulivat näkyväksi. Lasten ja nuorten iloiset ilmeet toivat hyvin esille sen liikkumisen riemun, jota harrastaminen urheiluseurassa voi parhaimmillaan antaa. Helsingin Uimarit osoittivat tilaisuudellaan uudelleen, että tämä seura on todellakin palkintonsa ansainnut,” Aho iloitsee.

Helsingin Uimarit juhlisti voittoaan myös julistamalla Uno-logo kilpailun. Kolmen ikäsarjan parhaimmat työt palkittiin juhlassa. Lisäksi yksi työ valittiin logoksi Paras seura uimahattuun, josta painetaan erikoiserä tänä vuonna. Kaikki voittajalogot tullaan näkemään vuoden 2019 aikana HU:n tapahtumissa ja verkkosivuilla. Voittajalogo tullaan näkemään vuoden 2019 aikana HU:n tapahtumissa, verkkosivuilla ja myös painettuna erikoiserään uimalakkeja.

Kuva: Seuran puheenjohtaja Laura Kurki totesi puheessaan, että vuoden urheiluseura -tunnustus on yhteinen saavutus. (Kuvaaja: Tuomas Sauliala)