Vastuullista alkoholijuomien myyntiä

Alkon tehtävänä on yli 4,7 tilavuusprosenttia alkoholia sisältävien juomien vähittäismyynti. Haluamme tarjota asiakkaillemme huippuasiakaspalvelua myymälöissämme ja muissa kanavissamme vastuullisuudesta tinkimättä.

Tarjoamme asiakkaillemme henkilökohtaista ja asiantuntevaa palvelua kaikissa kanavissamme.  Palvelemme asiakkaitamme 2 500 ammattilaisen voimin. Alkolaiset on koulutettu tehtäväänsä sekä asiakaspalvelu- että tuotenäkökulmasta. Alkolaiset hallitsevat ruoan ja juoman liiton ja auttavat asiakkaita löytämään juoman vaativimmankin ruoan seuraksi.

Vastuullisuuden 360-astetta

Toimimme vastuullisesti alusta loppuun. Hankintaketjun vastuullisuus on Alkolle tärkeä asia. Alko työskentelee jatkuvasti muiden pohjoismaisten alkoholiyhtiöiden, tavarantoimittajien ja tuottajien kanssa tavoitteena kehittää koko hankintaketjun vastuullisuutta..

Myymälät, verkkokauppa ja tilauspalvelupisteet vaalivat tarkasti vastuullisen asiakaspalvelun toimintatapoja. Nuoren asiakkaan ikä tarkistetaan myymälöissä sekä verkkokaupassa tuotteita maksettaessa ja noudettaessa. Alkon asiakaspalvelijat tarkastavat eri puolella Suomea olevissa myymälöissä nuoren asiakkaan iän joka kolmas sekunti.

Kaikkialla Suomessa

Alko palvelee kaikkia suomalaisia. Yli 350 myymäläämme ja yli 60 noutopistettämme kattavat koko Suomen. Eteläisin myymälämme sijaitsee Hangossa, pohjoisin Nuorgamissa. Verkkokauppamme kautta yli 5000 tuotteen valikoima on muutamalla klikkauksella kaikkien suomalaisten ulottuvilla.

Terveyspoliittiset tavoitteet olemassaolomme perusta

Alko Oy on itsenäinen, Suomen valtion omistama osakeyhtiö, joka kuuluu sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalaan ja valvontaan.

Alkon toiminta ja yli 4,7 tilavuusprosenttia alkoholia sisältävien juomien vähittäismyynnin yksinmyyntioikeus perustuvat sosiaali- ja terveyspoliittisiin tavoitteisiin vähentää alkoholin kulutuksen haittavaikutuksia.

Strategiamme perustuu neljään kulmakiveen

Haluamme tarjota asiakkaillemme asiantuntevinta ja henkilökohtaista asiakaskokemusta. Haluamme, että asiointi on helppoa ja että asiakkaamme saavat huippuasiakaskokemuksen kaikissa kanavissamme.

Olemme vastuullinen toimija yhteiskunnassa. Huomioimme toiminnassamme alkoholipoliittisen, sosiaalisen, taloudellisen ja ympäristövastuun.

Tarjoamme alkolaisille parasta työtä osaamisella ja joustavuudella.

Olemme tehokas erikoisliikeketju, joka jatkuvasti kehittää toimintaansa.  Meillä on tehokas ketjuohjaus ja asiakaspalvelua tukevat prosessit.