Strategiamme ydin on maailman vastuullisin tapa myydä alkoholia

Alkon missiona on olla maailman vastuullisin alkoholin myyjä ja visionamme on olla asiakkaiden arvostama. Strategian keskiössä on maailmanluokan palvelu ja vastuullisuuden edelläkävijyys.

Strategiamme keskeiset painopisteet ovat:

• Ei tippa, vaan tapa – vastuullisuuden edelläkävijä

• Maailmanluokan palvelua – kohtaamisia, joita kehutaan

• Innostumalla onnistumisia

• Ketterä ja tehokas – taloudellisesti vaikuttava.

Strategian toteutumisella tavoittelemme visiotamme olla asiakkaidemme arvostama.

Ei tippa, vaan tapa

Alkoholin käyttöön liittyy yksilöön sekä yhteiskuntaan kohdistuvia terveydellisiä ja sosiaalisia vaikutuksia, mitkä näkyvät Alkon toiminnan perustassa, vastuullisessa alkoholin myynnissä. Vastuullisuus näkyy vahvasti liiketoiminnassamme ja prosesseissamme. Myymälöissämme ja verkkokaupassamme huolehditaan tinkimättömästi vastuullisesta alkoholin myynnistä. Teemme tekoja suomalaisten hyvinvoinnin edistämiseksi ja syrjäytymisen vähentämiseksi yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa.  

Vähennämme oman toiminnan sekä tuotteiden valmistamisesta ja kuljettamisesta aiheutuvia ilmastopäästöjä. Kehitämme hankintaketjun läpinäkyvyyttä, jotta asiakkaat voivat halutessaan tehdä valintoja, jotka toimivat ympäristön sekä alkutuotannon työntekijöiden ja yhteisöjen hyväksi. Varmistamme hankintaketjun vastuullisuutta ja eettisyyttä yhdessä sidosryhmiemme kanssa. 

Maailmanluokan palvelua – kohtaamisia, joita kehutaan

Haluamme tarjota asiakkaillemme monikanavaisesti asiantuntevaa ja sujuvaa palvelua. Myymälöissämme ja asiakaspalvelussamme on paikalla asiantuntija, joka kuuntelee, ehdottaa, ilahduttaa ja löytää sopivan ratkaisun. Olemme helposti lähestyttävä, ja haluamme jättää asiakkaalle hyvän kokemuksen.  

Haluamme tarjota asiakkaillemme koko maailman lasissa: monipuolisen ja ajankohtaisen myymälävalikoiman, joka on rakennettu juuri sopivaksi ketjuohjausta ja paikallisuutta yhdistäen. Tuotteemme ovat tutkittuja ja turvallisia. Asiakkaillamme on mahdollisuus vaikuttaa lähimyymälänsä valikoimaan Alkotoiveen kautta. Palveluverkoston kattavuus sekä sujuvuuden edelleen kehittäminen kaikissa kanavissa on tärkeää. 

Innostumalla onnistumisia 

Jatkamme henkilöstön osaamisen kehittämistä ja alkolaisen asiantuntemuksen vahvistamista. Kehitämme johtamista ja esihenkilötyötä. Monimuotoisuus ja erilaisuus ovat meille vahvuuksia, joita voimme hyödyntää. Rakennamme kulttuuriamme päivittäin arjessa. Kulttuurimme kulmakivet: yhdessä tekeminen, selkeys ja vaikuttavuus, näkyvät myös asiakkaalle.  

Ketterä ja tehokas – taloudellisesti vaikuttava

Parannamme ja kehitämme tekemistämme jatkuvasti, oli kyse sitten tiedolla johtamisesta tai prosessien tai järjestelmien uudistamisesta. Kiinnitämme huomiota kustannustehokkuuteen, työn sujuvuuteen ja kokeilemme uusia moderneja toimintatapoja ennakkoluulottomasti. Taustaprosesseja kehitetään koko ajan siten, että varmistamme kulkevamme kehityksen kärjessä. Tiimimme voivat vaikuttaa omaan työhönsä ja osallistua kehittämiseen, mikä nopeuttaa niin päätöksentekoa kuin toteutusta.  

Alkon kautta kerättävät alkoholi- ja arvonlisävero, maksut sekä jaettavat voittovarat käytetään julkisten palvelujen tuottamiseen.