Muut yhteistyöhankkeet

Alko tukee vuosittain myös useita muita alkoholihaittoja ehkäiseviä hankkeita.
 

Alkon tehtävänä on vähentää alkoholihaittoja yhteiskunnassa. Tätä työtä tehdään monen eri kumppanin kanssa monella eri rintamalla.

FASD – työtä raskaudenaikaisen alkoholinkäyötn ehkäisemiselle

Alkoholin vaurioittamia FASD-lapsia syntyy noin 600-3000 vuosittain. Oireyhtymä johtuu äidin raskaudenaikaisesta alkoholinkäytöstä. Alko haluaa herättää keskustelua FASD:sta avaamalla myymälät kansainvälisenä FASD-päivänä, 9. syyskuuta, kello 9.09.

Alkon yhteistyökumppani FASD-viestinnässä on Kehitysvammaliitto. Lisätietoa

MAHIS – työtä nuorten hyväksi

Nuorten Akatemia ry:n Mahis-toiminta on jo vuodesta 1998 alkaen tähdännyt ennalta ehkäisemään nuorten syrjäytymistä ja tarjoamaan mielekästä vapaa-ajan toimintaa haavoittuvassa elämäntilanteessa oleville nuorille. Mahiksen avulla nuoret saavat mahdollisuuden osallistua itseään innostavaan ja kiinnostavaan vapaa-ajan toimintaan, jonka sisällön he ovat myös itse suunnitelleet.

Mahis-projekteissa nuoret saavat tutun ja turvallisen aikuisen tuen lisäksi myös toisten nuorten tarjoamaa vertaistukea, sekä tärkeän tunteen itselleen merkitykselliseen ryhmään kuulumisesta. Nuorten elämäntilanteet ovat usein eri tavoin haasteellisia. Monien kohdalla oma, tai perheenjäsenen alkoholinkäyttö synnyttää haavoittuvuutta ja eriarvoisuuden tunnetta. Mahis-ryhmät tarjoavat nuorille mahdollisuuden positiiviseen ja päihteettömän vapaa-ajan viettoon.

Alko on tukenut Mahis-toimintaa vuodesta 2000 lähtien.

SUBJECTAID – alkoholitietoa kouluille

Subjectaid-palvelun avulla opettajat ja opiskelijat saavat ilmaiseksi käyttöönsä opetuksessa hyödyllistä aineistoa. Aineisto voi olla esimerkiksi viranomais-, yhteisö- ja yritysesitteitä, kirjoja tai elokuvia.

Alkon alkoholi- ja terveysaiheiset esitteet ovat erittäin suosittuja, ja niitä jaetaan palvelun kautta useita tuhansia kappaleita vuosittain. Alkoholiin liittyvät asiat kiinnostavat nuoria, ja kouluissa onkin selvää tarvetta neutraalille ja luotettavalle alkoholitiedolle.

Lisätietoa Subjectaid-palvelusta 

VUODEN POLIISI – tukea rikosten ehkäisylle

Vuoden poliisi -palkinto on tunnustus nyky-yhteiskunnassa tärkeälle poliisin työlle. Valinnan tekevät yhteistyössä Helsingin Nuorkauppakamari, Suomen Poliisijärjestöjen Liitto sekä Poliisihallitus. Valittu henkilö on ansioitunut jollain vuosittain päätettävällä poliisin työn painopistealueella.

Poliisilla on keskeinen rooli järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämisessä sekä rikosten ehkäisemisessä. Alko haluaa osoittaa arvostusta poliisin tärkeälle työlle Vuoden poliisi -yhteistyön kautta. Vuoden poliisi on valittu vuosittain vuodesta 1976 lähtien. Alko on projektin yksi pitkäaikaisimmista yhteistyökumppaneista.