Asioimalla ennakkoon vältät juhannuksen ruuhkat - muistilista turvalliseen asiointiin

Teemme Alkossa edelleen kaikkemme mahdollistaaksemme turvallisen asioinnin tänä poikkeusaikana. Koostimme sinulle muistilistan tärkeimmistä asioista, joiden avulla voit turvata oman ja muiden mahdollisimman sujuvan asioinnin myös tulevana juhannuksena, yhtenä Alkon kiireisimpänä sesonkina. Pidetäänhän huolta niin itsestämme kuin toisistamme ja huomioidaan poikkeusajan suositukset 

1. Asioi ennakkoon 

 

Teethän juhannuksen ostokset ennakkoon mahdollisuuksien mukaan jo ennakkoon Alkon verkkokaupassa  tai  myymälässä. Näin pystymme varmistamaan mahdollisimman turvallisen asioinnin ja turvavälit.  

Juhannuksen aatonaatto torstaina 18.6. on useimmissa myymälöissämme yksi vuoden ruuhkaisimmista päivistä. Jo keskiviikon 17.6. asiakasmäärä vastaa normaalia kiireistä perjantaipäivää.

Suosituksemme ruuhkien välttämiseksi

  • Asioithan mahdollisuuksien mukaan ennakkoon jo juhannusta edeltävällä viikolla.
  • Juhannusviikolla suosittelemme ajoittamaan myymäläkäynnin alkuviikkoon (ma-ti).
  • Jos asioit juhannusviikolla keskiviikkona tai torstaina, on aamupäivä siihen rauhallisin hetki.

2. Voit tilata myös Alkon verkkokaupassa

Alkon verkkokaupassa asiointi on helppoa

Voit tehdä tilauksen myös Alkon verkkokaupassa tai Alkon mobiilisovelluksessa ja näin lyhentää asiointiaikaasi myymälässä. Viimeistään keskiviikkona 10.6. tehdyt tilaukset (tuotteista, joiden saatavuus on 1-5 arkipäivää) ehdimme toimittamaan juhannukseksi kaikkialle Suomeen. Verkkokauppatilaus maksetaan etukäteen ja voit noutaa sen mistä tahansa myymälästämme tai noutopisteestä. Normaalitoimitus myymäläämme on maksuton. Lue lisää  juhannuksen toimitusajoista.  

Tilauksen nouto 

Tekemäsi tilauksen tuotteet kerätään ja toimitetaan verkkokaupan varastostamme. Saat ilmoituksen tekstiviestillä tai sähköpostiisi, kun tilauksesi on noudettavissaVälttääksesi mahdolliset juhannusruuhkat, noudathan tilauksesi mahdollisimman pian tilauksesi saavuttua  

Siirry verkkokauppaan tai lataa Alkon ilmainen mobiilisovellusApp Storesta tai Google Play -sovelluskaupasta.  

Verkkokauppaan

3. Huomio juhannuksen aukioloajat

   Tarkista myymälän aukioloaika
  • Juhannusviikolla palvelemme normaalisti maanantaista keskiviikkoon. 
  • Juhannustorstaina 18.6. olemme pääsääntöisesti auki klo 9–21. 
  • Juhannusaattona pe 19.6. olemme pääsääntöisesti auki klo 9–12. 
  • Juhannuspäivänä la 20.6. olemme kiinni. 

Huomioithan, että osassa myymälöissä saattaa olla poikkeuksia aukioloajoissa. Tarkista oman myymäläsi ajantasaiset tiedot ennen asiointia myymäläsivuiltamme. 

3. Helpota myymälässä asiointia tutustumalla valikoimaan etukäteen

   


Voit tutustua myymälävalikoimaan verkossa jo etukäteen. Tarkista oman myymäläsi valikoima klikkaamalla myymäläsivuille ja valitsemalla näytä myymälän valikoima. Tai toisinpäin: voit myös tarkistaa tuotteiden myymäläsaatavuuden klikkaamalla tuotetta ja valitsemalla katso myymäläsaatavuus. Voit myös hyödyntää myymäläsaatavuuden tarkistamiseen mobiilisovellustamme. Näin asiointisi myymälässä sujuu nopeammin. 

5. Saat meiltä juomasuosituksia myös verkossa

    

Pohditko perunasalaatin tai tippaleipien kanssa sopivaa juomaa? Alkon asiantuntijat auttavat sinua mielellään juomaan ja ruokaan liittyvissä kysymyksissä Alko.fi:n chatissa, puhelimitse numerossa 020 692 771 (ppm/pvm) tai sähköpostilla osoitteessa asiakaspalvelu@alko.fi.

6. Turvallinen asiointi myymälässä - noudatathan näitä ohjeistuksia

  • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta ennen ja jälkeen Alkossa asioinnin

  • Yski tai aivasta hihaan tai nenäliinaan.

  • Pidä turvaväli muihin asiakkaisiin ja myyjiin. Lattiatarrat myymälän kassa-alueella muistuttavat riittävästä turvavälistä, kun jonotat.