Vinkit sujuvaan asiointiin

Koostimme sinulle neljä tärkeintä vinkkiämme, joiden avulla voimme yhdessä tehdä asioinnista mahdollisimman sujuvaa.

1. Ajoita asiointisi hiljaisemmille tunneille

  • Asioi alkuviikosta. Perjantai ja lauantai ovat myymälöissämme perinteisesti viikon vilkkaimmat päivät.
  • Suosi arkipäivinä asioinnissasi aamun ensimmäisiä tunteja (klo 9-11) tai illan viimeisiä tunteja. Nämä ajat ovat myymälöissämme usein ne hiljaisimmat.
  • Jos asioit perjantaina tai lauantaina, on aamupäivä siihen rauhallisin hetki. Perjantaina myös illan viimeiset tunnit klo 19 jälkeen ovat olleet hiljaisempia. 


2. Alkon verkkokauppa palvelee
Alkon verkkokaupassa asiointi on helppoa

Voit asioida myös verkossa tai Alkon mobiilisovelluksessa ja näin minimoida asiointiaikasi myymälässä. Verkkokaupassa tai mobiilisovelluksessa voit lajitella tuotevalikoimaa monin eri kriteerein – esimerkiksi hinnan, maan tai sopivan ruokakumppanin mukaan. Maksu suoritetaan etukäteen verkossa ja saat ilmoituksen, kun tilauksesi on noudettavissa valitsemastasi myymälästä tai noutopisteestä.

Tekemäsi tilauksen tuotteet kerätään ja toimitetaan verkkokaupan varastostamme. Tilauksen toimitusaika on 4-5 arkipäivää. Normaalitoimitus myymäläämme on maksuton. Pikatoimituksen saa 1-3 arkipäivässä ja sen hinta on 9 euroa.  

Verkkokauppaan


3. Helpota myymälässä asiointia tutustumalla valikoimaan etukäteen

Voit tutustua myymälävalikoimaan verkossa jo etukäteen. Tarkista oman myymäläsi valikoima klikkaamalla myymäläsivuille ja valitsemalla näytä myymälän valikoima. Tai toisinpäin: voit myös tarkistaa tuotteiden myymäläsaatavuuden klikkaamalla tuotetta ja valitsemalla katso myymäläsaatavuus. Voit myös hyödyntää myymäläsaatavuuden tarkistamiseen mobiilisovellustamme. Näin asiointisi myymälässä sujuu nopeammin. 


4. Saat meiltä juomasuosituksia myös verkossa

Tiesithän, että saat henkilökohtaista palvelua myös verkossa. Alkon asiantuntijat auttavat sinua mielellään juomaan ja ruokaan liittyvissä kysymyksissä Alko.fi:n chatissa, puhelimitse numerossa 020 692 771 (ppm/pvm) tai sähköpostilla osoitteessa asiakaspalvelu@alko.fi.

Tutustu myös

Seuraamme Alkossa tarkasti terveysviranomaisten ohjeita ja suosituksia, jonka pohjalta päivitämme myös tarvittaessa omaa turvallisen asioinnin viestintää.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen julkaisemat suojautumisohjeet: