#todistaikäsi Alkon ikätestillä

On monta tapaa osoittaa ikänsä. Mutta vain papereilla voit sen lopulta todistaa.

Muistatko AltaVistan tai Macarenan? Testaa tietosi ja todista ikäsi Alkon ikätestillä. Muistathan kuitenkin, ikätestin tuloksesta huolimatta, näyttää henkilöllisyystodistuksesi Alkossa asioidessasi. Etenkin, jos olet alle 30-vuotias. Sillä vain papereilla voit todistaa ikäsi. Tutustu tarkemmin, mitkä henkilöllisyystodistukset meillä käyvät.

 
5 knoppitietoa myynninvalvonnasta 

 1. Meillä kolmekymppinenkin on nuori. 
  Tarkastamme iän kaikilta alle 30-vuotiailta vaikuttavilta asiakkailta. Vaikka olisitkin jo ylittänyt kolmenkympin rajapyykin, ja silti sinulta kysytään paperit Alkon kassalla, älä pahastu. Vaan onneksi olkoon, olet säilynyt nuorekkaana! Ikää on mahdotonta määritellä ulkonäön perusteella, ja vain papereilla voit vakuuttaa meidät iästäsi.
 2. Tarkastamme iän joka kolmas sekunti.
  Vuosittain se tekee 4,5 miljoonaa ikärajan tarkastusta. Kiirettä riittää!
 3. Vain papereilla voit todistaa ikäsi.
  Myymälähenkilöstömme on törmännyt mitä innovatiivisimpiin tapoihin todistaa ikänsä. Parta, ylioppilaslakki, vihkisormus tai auton avaimet eivät meillä käy iän todistamiseen. Sen sijaan passilla, ajokortilla tai kuvallisella henkkarilla päästään mallikkaasti eteenpäin. Tutustu tarkemmin, mitkä paperit meillä kelpaavat.
 4. Älä välitä.
  Tai toisin sanoen, välitä nuorista! Meillä täysi-ikäisillä on vastuu siitä, että alkoholijuomia ei myydä, eikä välitetä alaikäisille. Jos asioit myymälässämme nuorekkaassa porukassa, kannattaa kaikkien ryhmään kuuluvien kaivaa reippaasti paperit kassalla esiin.
 5. Vastuullisuus on homman ydin.
  Myynninvalvonta on asiakaspalvelu- ja myyntityömme ytimessä. Asiantunteva henkilöstömme varmistaa, että juomia ei myydä alaikäisille, selkeästi päihtyneille eikä välitetä eteenpäin alaikäiselle tai päihtyneelle.