Noutopisteillä Alkon palvelut koko Suomen saatavilla

Noutopisteet tukevat Alkon palveluverkostoa erityisesti harvaan asutuilla alueilla. Turun saaristossa kauppias Johnny Wikstedt vastaa yhdestä Suomen vilkkaimmasta noutopisteestä.

Alko kehittää palveluverkostoaan jatkuvasti ja miettii tapoja palvella asiakkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla koko Suomessa. Alkoholilain mukaisesti emme kuljeta alkoholijuomia kuluttajille kotiin. Teemme yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa, jotta asiakkaat voivat vastaanottaa verkkokauppatilauksiaan myös niillä paikkakunnilla, joissa ei ole Alkon omaa myymälää. 

Houtskarin noutopiste etenkin mökkiläisten suosiossa

Verkkokaupan kautta Alkon yli 10 000 tuotteen valikoima on saatavilla koko Suomessa Hangosta Nuorgamiin. Useimmat noutopisteet on sijoitettu päivittäistavarakauppojen yhteyteen, mutta noutopisteitä on myös esimerkiksi kukkakaupoissa, rautakaupoissa sekä huoltoasemilla. M-Market Houtskarissa (Houtskär) kesästä 2019 toiminut noutopiste on kauppias Johnny Wikstedtin mukaan luonteva ja helppo osa lähikauppatoimintaa.

”Kaikki menee automaattisesti Alkon tilausjärjestelmän kautta. Me otamme lähetykset järjestelmässä vastaan ja luovutamme ne asiakkaalle”, Wikstedt sanoo.

Pienillä paikkakunnilla paikalliset asukkaat käyvät usein isomman lähikunnan Alko-myymälässä samalla, kun he hoitavat muita asioitaan. Wikstedt kertoo, että näin on myös Houtskarissa, vaikka lähimpään Alkon myymälään Nauvossa onkin matkaa. M-Marketin noutopiste on toistaiseksi ollut erityisesti mökkiläisten suosiossa. Positiivista palautetta on kuitenkin tullut myös houtskarilaisilta.

”Palvelun löytäneet ovat olleet todella tyytyväisiä. Voi tilata Alkon koko verkkokaupan valikoimasta”, Wikstedt sanoo.

Myynninvalvonnasta huolehditaan myös noutopisteissä

Alkolle on tärkeää, että noutopiste toimii vastuullisesti. Tilattuja tuotteita noutavan asiakkaan henkilöllisyys ja ikä tarkastetaan sekä tuotteiden tilauksen että noutamisen yhteydessä. Alkon verkkokaupan tuki valvoo, että noutopisteet eivät luovuta tilauksia Alkon aukioloaikojen ulkopuolella.

Wikstedtin mukaan noutopisteen myynninvalvonnassa periaatteet ovat tiukempia kuin kaupan omassa alkoholimyynnissä.

”Kaupan kassalla ikä tarkastetaan nuoren näköisiltä, mutta noutopistetilausta noudettaessa henkilöllisyys tarkastetaan aina”, Wikstedt sanoo.