Anniskelu ja alkoholin myynti - Alkon palvelut anniskelua harjoittavalle toimijalle

Ravintola-, kahvila- ja cateringyrittäjien sekä tapahtumajärjestäjien on mahdollista tehdä anniskeluluvan varaisia ostoksia Alkon myymälöistä Alkon asiakasnumeron avulla. Ostokset voi tehdä myös Alkon verkkokaupassa. Tiedot tehdyistä myymälä- tai verkkokauppaostoksista siirtyvät molemmilla ostotavoilla automaattisesti Valviralle tiedoksi.

Yleistä anniskeluluvan hankinnasta

Yli 2,8 % alkoholijuomien anniskelu on luvanvarainen elinkeino. Ennen anniskelun aloittamista yrityksesi tarvitsee anniskeluluvan aluehallintovirastolta. Anniskelulupa on anniskelupaikka- ja elinkeinonharjoittajakohtainen ja se myönnetään toistaiseksi tai määräajaksi.

Lue anniskeluluvan hankinnasta lisää Valviran sivulta.

Asioiminen Alkon verkkokaupassa

Voit tehdä yritysasiakkaana ostoksesi suoraan verkkokaupasta. Kun yrityksesi rekisteröityy verkkokauppaan, järjestelmä hakee Y-tunnuksen perusteella Valvirasta tiedon mahdollisesta anniskelulupanumerosta. Näin verkkokaupasta tehdyt ostokset raportoituvat automaattisesti Valviralle tiedoksi.

Mikäli yritykselläsi on useampia voimassa olevia anniskelulupia, tulevat ne kaikki näkyville yrityksen verkkokauppatilille kirjautuessa. Sisään kirjautuessa voit valita, kohdistetaanko osto tietylle anniskelulupanumerolle, vai tilataanko juomat yrityksen omaan käyttöön. Huomioithan, että anniskelulupa on paikkakohtainen ja toimitamme verkkokaupan tuotteet aina anniskeluluvassa mainittuun osoitteeseen.

Lue lisää verkkokaupasta.

Alkon asiakasnumeron avulla voit asioida Alkon myymälässä

Voit hankkia Alkolta myös asiakasnumeron ja -kortin anniskeluluvan varaisia myymäläostoksia varten. Asiakasnumeroa tai -korttia käyttämällä Alkon myymälässä tehdyt ostot siirtyvät Valviralle tiedoksi. Asiakasnumeron ja -kortin hankkiminen on maksutonta. 

Näin saat asiakasnumeron myymäläostoja varten

Asiakasnumeron ja -kortin voit tilata lähettämällä sähköpostia osoitteeseen myyntireskontra@alko.fi. Viestissä tulee ilmoittaa anniskelulupanumero, yrityksen nimi, sekä osoite, johon yritysasiakaskortti lähetetään.  

Lisätietoja:

Myyntireskontra
s-posti: myyntireskontra@alko.fi
puhelin 020 711 716 (8,35 snt + 7,02 snt/min (lankapuh.) tai 17,17 snt/min (matkapuh.))

Myyntireskontra
myyntireskontra@alko.fi
p. 020 711 716 (8,35 snt + 7,02 snt/min (lankapuh.) tai 17,17 snt/min (matkapuh.))

Valvira
Anniskelun lupa- ja valvonta-asiat